Суспільство

Жителі мікрорайону Зарічне позиваються до суду, аби укласти договір на водопостачання з КП «Чернігівводоканал»

Нещодавно ми розповідали вам історію про «боротьбу» жителів чернігівського мікрорайону Зарічне за можливість укласти договір на водопостачання з КП «Чернігівводоканал».

Якщо коротко: в одному з чернігівських мікрорайонів понад рік триває конфлікт місцевих жителів із двома комунальними підприємствами. Основною причиною суперечок стало небажання місцевих, аби свердловини та мережі в їхньому районі передавали у власність від комунального підприємства «Чернігівводоканал» до новоствореного комунального підприємства «Киїнське», адже це потягне за собою низку проблем, одна з яких – збільшення удвічі вартості послуг із водопостачання та водовідведення.

Наразі триває судовий процес, у якому жителі мікрорайону позиваються до представників КП «Чернігівводоканал» і КП «Киїнське», аби Чернігівська міська рада не передавала мережі Зарічного Киїнській сільській раді. 18 березня 2024 року в Новозаводському районному суді Чернігова мало відбутися чергове засідання в цій справі, утім, його вкотре відкладають, адже на нього не з’явилася одна зі сторін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський священник розповів, за яким календарем розпочався Великодній піст

«На засіданні були присутні п’ятеро жителів мікрорайону Зарічне, а також правозахисник КП «Киїнське», утім, судове засідання вкотре відклали – цього разу не прибув представник КП «Чернігівводоканал», а без них розглядати справу немає сенсу. Тож було ухвалене рішення відкласти засідання у зв’язку з неявкою», – прокоментував для «ЧЕЛАЙН» адвокат сторони позивача Геннадій Авраменко.

Ми продовжуємо стежити за розвитком подій у цій історії й інформуватимемо вас про них.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button