Суспільство

Жителів Дмитрівської громади непокоїть стан місцевих доріг і налагодження автобусного сполучення між селами

*Актуально

Керівник обласного партійного осередку та голова фракції в облраді від «Нашого краю» Сергій Баришовець і депутат обласної ради від партії «Наш край» Валерій Колоша відвідали Дмитрівську територіальну громаду, де поспілкувалися з депутатами селищної ради, старостами, а також місцевими жителями.

За словами Сергія Баришовця, надзвичайно важливо зустрічатися з жителями громад, аби знати, які проблеми хвилюють людей, і шукати відповідні шляхи рішень, зокрема й на рівні обласної ради. Адже часто є спільні проблеми, що стосуються мало не всіх громад, і їх вирішення суттєво покращить ситуацію в області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» вимагає більшої прозорості щодо виділення землі в Чернігові

Серед проблемних питань мешканці Дмитрівської громади насамперед озвучили стан місцевих доріг. За їхніми словами, це значно ускладнює життя в населених пунктах громади, оскільки перевізники відмовляються виконувати пасажирські перевезення такими дорогами.

Також разом із депутатами «Нашого краю» обговорено умови роботи старост. Зокрема, сільські мешканці незадоволені, що один староста працює на кілька населених пункти (не менше як 1500 жителів), а тому доступність до представника влади є не найкращою, відтак значно знижується можливість отримання необхідних адміністративних послуг.

Валерій Колоша повідомив, що наразі в парламенті перебуває на розгляді законопроєкт, що передбачає зменшення кількості мешканців на одного старосту (із 1500 до 500 осіб), а також підвищення рангу старост із 6 до 5, аби залучити до цієї роботи молодих і професіональних людей.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button