Суспільство

Живий декор: на Чернігівщині вирощують екзотичні дерева для прикрашання

Мода на оригінальне прикрашання подвір’я нікуди не зникає. Це стосується і організацій, і людей. До того ж, можливостей для цього нині вдосталь. Допомагають втілити найкреативніші задуми і лісники. Адже у своїх розсадниках традиційно вирощують екзотичні дерева та кущі, що користуються неабиякою популярністю серед покупців.

Зокрема в Красилівському лісництві Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» вже майже два роки, як збудовані теплиці, де вирощують садивний матеріал. Причому теплиці ці достатньо великі – площею 0,06 га.

Державне підприємство «Чернігівське лісове господарство» інформує, що для вирощування якісного посадкового матеріалу потрібен відповідний температурний режим, встановлений полив і професіональний догляд. До того ж, вирощування рослин у теплицях потребує багато сил і часу. Догляд за саджанцями здійснюється вручну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові музична школа №1 отримала унікальний рояль

Лісівники вирощують сосну звичайну, одну з основних лісоутворюючих порід для сіверської місцевості. Серед декоративного посадматеріалу: ялина, самшит, різні види ялівцю і туї, верба, гортензія, форзиція та інші види рослин. Для цього в лісництві закладена шкілка декоративного посадкового матеріалу.

Чинне місце в теплицях лісництва займає декоративний посадковий матеріал із закритою кореневою системою, який вирощують насамперед для озеленення садиб підприємства і для реалізації.

Декоративні саджанці успішно реалізують. Покупці приїжджають навіть у лісництво. Сіянці використовують для своїх потреб, а також озеленення та прикрашання території установ і організацій.

Фото ДП «Чернігівське лісове господарство»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button