Суспільство

Зимові розваги: чи можна на Чернігівщині покататись на лижах

Розпал зими – це завжди час зимових забав. Одними з найпопулярніших як для спорту, так і для розваг є лижі. ЧЕline вирішив поцікавився в департаменті сім’ї, молоді та спорту, де на Чернігівщині можна долучитися до лижного спорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Олімпійська зима» – масові змагання відбулися на базі комплексу «Голубі озера»

За словами начальника відділу спортивної та фізично-масової роботи Любові Лещенко, перелік комунальних структур виявився не таким уже й великим – лише одна. Вражає тільки кількість слів у її офіційній назві – Позашкільний навчальний заклад «Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з лижного спорту ФСТ «Україна». Розташована вона в Чернігові по вулиці Маліновського, 59.

Про приватні лижні школи в Департаменті не знають, а з місцем розташуванням філій чернігівської школи  попросили ознайомитись безпосередньо в самій школі.

Розповідає її директор Віталій Паршуков: «Відкрита для катання на лижах для всіх охочих, мабуть, тільки наша школа в Чернігові. Вартість – 50 гривень на годину. Траси підготовлені, лижня прокладена. Крім цього, маємо ще три непогані бази по області. Це в селі Наумівка Корюківського району, там розвиваємо лижні перегони, маємо двох тренерів. Також у селі Халявин Чернігівського району та Прилуках. Але там школи саме для дітей, не знаю, чи можна там усім охочим покататись. На жаль, лижний спорт зараз у занепаді. Особливо яскраво це тепер помітно після того, як уроки з лижами стали необов’язковими в школах. Раніше вони були обов’язковими, тепер – на вибір. Але мало хто вибирає, адже цей спорт потребує чималої амуніції», – пояснює Віталій Паршуков.

Загалом про лижні бази області та міста будь-якої форми власності інформація в обласних функціонерів департаменту сім’ї, молоді та спорту доволі туманна, мабуть, як і подальші перспективи розвитку цього виду спорту на Чернігівщині.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Спасибо, что предоставляет возможность активно и с удовольствием отдохнуть !!! Возможно, мало информации в интернете,думаю, многие были бы не против посетить лыжную базу !Тем более, лыжи отличные, трасса тоже !

Back to top button