Суспільство

Зниклі флагштоки на «Яцево»: чим завершилися баталії стосовно могил бійців

Близько місяця тому Чернігів сколихнула інформація про те, що на кладовищі «Яцево» з могил загиблих бійців хтось викрадає флагштоки з прапорів. З цього приводу навіть прес-конференцію збирали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Містика» на кладовищі «Яцево» (Відео)

Утім, ситуація виявилася неоднозначною – родичі загиблих героїв заявили, що, мовляв, інформація про постійні викрадення флагштоків не зовсім відповідає дійсності. Поліція також заявила, що ніхто із подібними заявами не звертався і звинувачення в причетності до викрадення речей особами ромської національності не підтверджується.

Чим завершилася ця історія?

Ситуацію коментує громадський активіст Олександр Бондарєв.

«Не знаю всієї історії з викраденням. У ній багато незрозумілого та маніпуляцій. Але сьогодні найголовніше, що на завершальному етапі роботи з відновлення флагштоків. Уже закуплені прапори, думаю, скоро будуть закуплені труби для флагштоків. Адже зараз триває збір коштів на відновлення. Створена група в мережі Facebook «Встановлення флагштоків біля героїв». Сьогодні повідомили про потребу відновлення вже 26 родин загиблих бійців на війні на сході», – зазначає активіст.

31770432_460041884430247_6182518823166410752_n

За словами Олександра Бондарєва, сьогодні в об’єднаннях родин загиблих бійців відбувається дивна ситуація.

«Навіть на темі із загиблими воїнами відбуваються маніпуляції. Адже має дивний вигляд, що представники однієї з громадських організацій, яка підтримується і обласною адміністрацією, і мерією водночас говорять, що в них вкрали дорогі флагштоки, але відновлювати їх не треба. Добре, що зараз з’явилась ще одна громадська організація «Родина воїна», яка об’єднує родини загиблих, і її керівництво є незалежним від адміністрації. Саме вони є ініціаторами відновлення».

У поліції нової інформації досі немає.

«Шукаємо. Проводиться перевірка. Нової інформації поки що немає», – говорить речник чернігівської поліції Юлія Ковтун.

Також у поліції немає даних, що винними в крадіжках були представники ромської національності, про що заявляли деякі активісти одразу після викрадень.

Ще статті по темі

Back to top button