Спорт

На Чернігівщині відбувся перший етап Чемпіонату світу з OFFroad перегонів (Фото)

13-14 березня біля міста Прилуки Чернігівської області відбувся 1-й етап Чемпіонату світу з OFFroad перегонів за версією RFC (Rain Forest Challenge) Ukraine “Масляна”.

Уперше в Україні перегони за версією RFC відбувалися за таких погодних умов – після періоду весняного потепління раптово випав сніг. Це, звичайно, додало певних складнощів учасникам.

Організатори влаштували зручний, цікавий та видовищний формат події – на компактно розташованих різноманітних локаціях фактично одночасно відбувалося ДВОЄ перегонів:

1) для любителів – Масляна;

2) та для професіоналів – власне спортивний, перший етап ЧС за версією RFC Ukraine.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Паджики рулять»: під Черніговом влаштували перегони на позашляховиках (Відео)

На перегони зібралося майже дві сотні екіпажів з різних куточків країни – Київ, Харків, Львів, Одеса, Суми, Полтава, Чернігів, Конотоп, Кременчук , Хорол, Лубни, Сєвєродонецьк, Прилуки та інші.  У змаганнях взяли участь представники десятків OffRoad клубів України.

Нагородження було досить масштабним, оскільки переможці визначалися в кількох категоріях складності. Тож кубки та пам’ятні призи отримали:

  • 12 екіпажів-призерів з любителів OffRoad в гонці «Масляна»
  • та 15 екіпажів-призерів (плюс “Абсолют)” із числа профі-спортсменів OffRoad першого етапу Чемпіонату світу за версією RFC.

2-й етап Чемпіонату світу з OFFroad перегонів за версією RFC Ukraine заплановано провести влітку в Одесі, 3-й етап – відбудеться 4-5 вересня (локація Марефа), стосовно четвертого наразі організатори у пошуках партнера з проведення.

Тож попереду в українських джиперів участь у фіналі Чемпіонату світу з OFFroad перегонів за версією RFC (Rain Forest Challenge), який проходитиме у Малайзії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Стожари

Ще статті по темі

Back to top button