СпортФК "Десна"

Страшний сон «Десни»: команда за бортом елітного дивізіону

Представники Прем’єр-ліги України більшістю голосів проголосували за включення до свого складу 3-ї команди Першої ліги «Вереса», а не чернігівської «Десни», що посіла 2-ге місце.

Єдиною командою, яка підтримала «Десну», виявилося київське «Динамо». Атестаційну комісію не задовольнили фінансові гарантії клубу з Чернігова та відсутність необхідної інфраструктури. Натомість у «Вереса» ситуація не краща.

«Ми не можемо вирішувати, справедливо чи ні. У нас є регламент, згідно з яким ми діємо. За спортивним принципом «Десна» має бути в Прем`єр-лізі, але комітети вирішили інакше», — голова УПЛ Володимир Геннісон.

«Президент клубу дав гарантійний лист на 10 мільйонів гривень. Це бюджет чернігівського клубу. Міністр молоді та спорту Жданов сказав, що східну трибуну реконструюють. Остаточне рішення щодо подальшої долі «Десни» невідоме», — керівник прес-служби ФК «Десна» Олександр Шевченко.

Жоден із чиновників ФФУ та УПЛ так і не зміг пояснити, чому дали дозвіл грати у вищому дивізіоні «Вересу», а не «Десні». Багато функціонерів просто тікали від журналістів і представників «Десни».

Чернігівські фани напередодні пікетували Будинок футболу із гаслами про продаж місця в Прем`єр-лізі за 500 тисяч доларів. Уболівальники заявляють про подовження акцій протесту.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button