Спорт

Наумівська лижна школа продовжує виховувати чемпіонів

Наумівська школа лижників, що функціонує на базі місцевого загальноосвітнього навчального закладу, вже не один десяток років ставить на лижі дітей віком від 8 до 18 років. І як розповіли у Наумівській сільській раді, своєї діяльності вона не припиняє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зимові розваги: чи можна на Чернігівщині покататись на лижах

Розташована кузня спортсменів на Корюківщині. Школа вже виховала двох майстрів спорту та сімох кандидатів. А напередодні Нового року лави лідерів поповнив ще один чемпіон України – Олексій Кирик.

Світлана Симончук, тренер із лижних гонок Чернігівської ДЮСШОР, каже, що на базі школи займаються лише діти з Наумівки, а останнім часом на заняття почала їздити і малеча з Корюківки.

Проте в школі нарікають і на певні проблеми, що здебільшого стосуються матеріального оснащення та місця для тренувань.

«Тренуємося на горах, коли є сніг і не розчистили його. А так спортзал, траси теж лижоролерної нема, тренуємось біля тракторного стану. Там менше машин. А з лижами нам свого часу допомогла Корюківська фабрика технічних паперів. Хочемо оновити лижі, адже тим, що в нас, уже по 11 років. Тому виходити на всеукраїнський рівень дуже складно, проте ми маємо перспективних дітей, тому нам це вдається», – розповіла Світлана Симончук.

Після закінчення школи дітей передають іншим тренерам. Так, двоє вихованців школи уже займаються в заслуженого тренера України Миколи Зоца, один із них встиг побувати на Чемпіонаті світу з біатлону.

У школі кажуть, що зараз до них мало хто приїздить кататися на лижах, проте вони будуть раді гостям і допоможуть усім охочим опанувати цей спорт.

Ще статті по темі

Back to top button