Спорт

Суперліга: «Педуніверситет-ШВСМ» відновлює інтригу

Програвши в першому матчі, чернігівки на другий день вирвали дуже важливу гостьову перемогу.

Матч №1

«СЄВЄРОДОНЧАНКА» — «ПЕДУНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ» — 3:1

(22:25, 25:21, 25:18, 25:14) 

Нарвавшись на необхідність грати перехідні матчі за право залишитися наступного сезону серед найсильніших, підопічні Гарія Єгіазарова, який, нагадаємо, водночас є і головним тренером жіночої збірної України, отримали такий собі іспит на стійкість і здорову амбіційність. Адже програти ще й цей двобій для колективу, що на найближче майбутнє має на меті повернути колишню славу та авторитет, було б дуже сильним ударом.

З іншого боку, волейболістки «Педуніверситету-ШВСМ» аж ніяк не вважали візит до Сєвєродонецька безнадійною справою, мовляв, виграти там усе одно не вдасться. І цей свій настрій вони одразу ж спробували викласти як головний аргумент. Тож хоч як досвідчена Антоніна Жук і компанія намагалися прибрати ініціативу до власних рук, їм це не вдалося. Більше того, зайшовши в кінцівку стартового сету з триочковим гандикапом, вони дещо несподівано отримали від суперниць чотири вдалі розіграші поспіль і програли його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські футболістки перемогли уманських «пантер»

Ганна Жула та її партнерки мало не створили ще одне маленьке диво, коли в другій партії ліквідували п’ятиочкове відставання та зрівняли рахунок – 19:19. Проте саме тут Гарій Єгіазаров узяв тайм-аут, після якого сєвєродончанки видали потужний вирішальний ривок – 6:2. І, ніби відчувши нарешті впевненість у власних силах, у третьому сеті господарки майданчику стали повноцінними господарками і всієї гри. Тож і у ньому, і в наступній партії спортсменки «Сєвєродончанки» мали вже беззаперечну перевагу.

Матч №2

«СЄВЄРОДОНЧАНКА» — «ПЕДУНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ» — 2:3

(25:23, 25:22, 22:25, 18:25, 14:16)

Перший матч – 3:1. Рахунок у серії: 1-1. 

Поразка в першому матчі не стала для «Педуніверситету-ШВСМ» фатальною. Навпаки, зібравшись, підопічні Володимира Жули в другому поєдинку в Сєвєродонецьку вийшли на майданчик із завидним настроєм обов’язково реваншуватися. І це їм вдалося…

Попри провальні старти у перших двох партіях, відповідно, 0:3 і 0:4, чернігівкам вдавалося швидко відновлювати на табло рівновагу – і надалі відбувалися справжні «гойдалки». Суперницям явно бракувало ігрової стабільності, тож чия візьме в підсумку, не було зрозуміло до останніх розіграшів. Та, зрештою, у вирішальні моменти щастя двічі усміхнулося підопічним Гарія Єгіазарова. Серед них чудово проявила себе молода Христина Франк.

Проте, на відміну від учорашнього протистояння, волейболістки Чернігова не здалися й продовжували боротися. І в третьому та четвертому сетах відчутна перевага була на їхньому боці, що яскраво відобразилося в рахунках.

Таким чином, дещо несподівано для господарок майданчику їм довелося грати тай-брейк. Розлючені усвідомленням власної неспроможності довести справу до переможного завершення без додаткових труднощів, вони розпочали його дуже потужно – 4:1. І далі певний час втримували перевагу. Однак досвідчений Гарій Єгіазаров, певно, відчував щось недобре, бо двічі брав тайм-аути за рахунків 7:4 і 10:9. Але чомусь не допомогло. І на «більше-менше» вирішальний розіграш завершився на користь чернігівок.

Таким чином «Педуніверситет-ШВСМ» зрівняв рахунок у серії й отримав психологічну перевагу напередодні двох наступних поєдинків, які 27 і 28 квітня відбудуться вже в Чернігові.

Джерело: Прес-служба ФВУ

Ще статті по темі

Back to top button