Спорт

У Чернігові відбувся легкоатлетичний крос пам’яті видатного чернігівського тренера

Щорічно, починаючи з 2012 року, в Чернігові проводяться відкриті обласні змагання з легкоатлетичного кросу серед здобувачів освіти пам’яті Віктора Філіпова – видатного чернігівського тренера. Цього року спортивний захід організували в межах ініціативи Президента України на підтримку учнівського та студентського спорту у 2023-2024 роках «Пліч-о-пліч».

Так, 18 жовтня за першість змагалися понад 300 учнів та студентів з усієї області на базі спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність». Серед учасників – і досвідчені спортсмени. Бігали на різних дистанціях – від 500 метрів до трьох кілометрів.

Переможці і призери нагороджені грамотами, медалями, кубками і цінними подарунками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній вихованець Ніжинської дитячо-юнацької футбольної спортивної школи дебютував у юнацькій збірній України

Довідково. Віктор Філіпов народився 29 червня 1939 року в селі Переволочна Прилуцького району в сім’ї військовослужбовців.

У школі був капітаном футбольної команди.

Навчаючись в Черкаському педуніверситеті, продовжував удосконалювати спортивні результати. Встановив рекорд Черкаської області з бігу із бар’єрами на 400 метрів.

Після навчання 37 років відпрацював у Чернігівському педагогічному інституті на факультеті фізичного виховання (до 2004 року).

Віктор Філіпов – відмінник народної освіти. За роки роботи зі студентами підготував трьох майстрів спорту міжнародного класу, 11 майстрів спорту і більше 20 кандидатів в майстри спорту. Його вихованці представляли Україну на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи.

Найбільш відомі:

  • чемпіонка світу з кросу Наталія Лагункова;
  • учасниця Олімпійських ігор, рекордсменка України на 5000 і 1000 метрів Наталія Беркут;
  • учасниця Олімпійських ігор, бронзова призерка Чемпіонату Європи Ольга Бібік.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Ще статті по темі

Back to top button