Спорт

У Городні відбувся футбольний турнір пам’яті загиблого 19-річного захисника

Кривава війна забирає життя синів і дочок України, зокрема й дуже молодих, які стали на захист своєї держави.

Данилу Намисю з Городні було всього 19 років, коли його молоде життя обірвалося на війні.

«У 2021 році Даня закінчив Городнянський ліцей №1 і пішов навчався на майстра з обслуговування кондиціонерів. Він був нерозлучний зі спортом, грав у волейбол і виступав за футбольну команду ФК «Городня».

А в квітні 2023 року він пішов на військову службу за контрактом», – розповідає Максим Страдомський, голова Городнянської міської молодіжної громадської організації «НЗУМ».

На початку серпня Данилу виповнилося 19 років, а у вересні він загинув.

У друзів про нього залишилися тільки позитивні спогади. Згадують Данила як товариського, виваженого, комунікабельного юнака. Кажуть, що він завжди був на позитиві.

Тож його друзі і небайдужа футбольна молодь одразу після надходження трагічної новини вирішили організувати футбольний турнір у пам’ять про Даню. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські кікбоксери у складі української збірної посіли друге командне місце на чемпіонаті світу

«Турнір пам’яті відбувся в Городні, у ньому брали участь місцеві команди, зокрема й команда, в якій грав Даня. Ми її спеціально зібрали, бо хлопці роз’їхалися навчатися чи працювати вже по інших містах. Але задля турніру пам’яті вони приїхали.

Була хвилина мовчання, якою вшанували пам’ять усіх загиблих українських захисників і Дані, виступав начальник відділу культури, тренер Дані. Ми запросили маму Дані, були й інші його родичі.

Щоправда, того дня був дощ, то нагородження й відкриття турніру відбулися в спортивній школі. А сама гра – вже на стадіоні під дощем. Була пропозиція перенести турнір на наступний день, неділю, коли мала бути суха погода. Але хлопці відмовилися. Сказали, що наші захисники перебувають ще у гірших умовах, зокрема й Даня був. Тому грали під дощем», – пояснив Максим Страдомський.

Зрозуміло, що такі турніри – це не спортивні баталії в класичному розумінні. Але переможців все ж визначили. Перше місце здобув ФК «Городня», друге – команда ДЮСШ, за яку грають хлопці 2003-04 років народження, третьою стала команда ДЮСШ, за яку виступають гравці 2007-08 років народження, четверте місце посів ФК «Городня 2».

У кінці турніру кожній команді, судді турніру, мамі, дідусю та бабусі Дані, а також його двоюрідному брату, з яким загиблий герой був особливо близький, вручили пам’ятні таблички про гру.

Планується, щоб турнір пам’яті Данила Намися став щорічним. Це найменше, що можна зробити для вшанування пам’яті молодого патріота України.

Ірина Осташко

Фото – Максим Страдомський

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button