Спорт

У громаді на Чернігівщині діти та дорослі бігли за життя для військових

Днями молодь та дорослі Куликівської громади приєдналися до всеукраїнського забігу, присвяченого 10-ти річчю започаткування цивільно-військового співробітництва у ЗСУ. Забіг відбувся під гаслом: «Біжимо за життя для військових».

Про це повідомляє селищна рада.

У 2014-му, з початком бойових дій на сході, у ЗСУ сформували структуру цивільно-військового співробітництва за стандартами НАТО. Від початку агресії росії проти України це співробітництво виступило зв’язковою ланкою між ЗСУ, цивільним населенням та місцевими органами влади. Одним із головних його завдань було визначено національно-патріотичне виховання молоді та підготовка до національного спротиву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФК «Чернігів» поступився «Буковині»

Спортивний захід відбувся на базі Куликівського професійного аграрного ліцею. Його учасниками стали учні та вчителі Куликівського ліцею та Куликівського професійного аграрного ліцею, працівники селищної ради, ЗДО «Ромашка» — загалом близько сотні прихильників здорового способу життя та активістів.

Перед початком забігу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя, захищаючи територіальну цілісність України.

Кожен із учасників забігу, виходячи з власної фізичної підготовки, мав можливість самостійно обрати дистанцію: 500 метрів, 1 кілометр, 3 кілометри та 5 кілометрів. Більшість учасників забігу подолали дистанцію в 1 км. Найвитриваліші пробігли 3 км.

У благодійну скриньку задонатили 2290 грн.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button