Спорт

В чернігівському ліцеї відбулись традиційні військово-спортивні змагання «Кубок Бушніна»

7 лютого в Чернігові на базі ліцею № 32 відбулись традиційні військово-спортивні змагання «Кубок Бушніна». Змагання проводяться щороку на честь випускника цього навчального закладу – Євгена БУШНІНА, який загинув внаслідок російської агресії на Сході країни 10 лютого 2015 року.

Про це повідомляє обласний військовий комісаріат.

Якщо зазвичай змагання відбувались лише серед старшокласників ліцею, то цього року формат дещо розширився і в них також брала участь команда Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 13, в якій також свого часу навчався Євген.

Із неабияким захопленням спостерігали за змаганнями та активно підтримували юних спортсменів ветерани ООС (АТО), вчителі із своїми учнями, представники Чернігівського обласного ТЦК та СП та мати Євгена – Наталія Миколаївна.

Учасники змагань продемонстрували вдячним глядачам свою силу, спритність та вміння з перетягування канату, в комбінованих естафетах та неповного розбирання (складання) автомату АК.

Вболівальники галасно і несамовито підтримували свої команди, які не мали аніякого бажання поступитися одна одній у запеклій боротьбі.

Протягом всіх змагань майже в усіх конкурсах лідером були «господарі», тому ні для кого не стало несподіванкою, що в загальному заліку перемогли саме вони.

Учасників змагань нагороджено медалями та грамотами військового комісара Чернігівського обласного ТЦК та СП. Ветеран АТО Альберт Черешко вручив командам книги військово-патріотичного змісту та солодкі призи.

Представник Чернігівського обласного ТЦК та СП майор Олександр МИРОНЕНКО вручив кожній команді по дві фотокниги відомих фотомайстрів («Світ, який ми захищаємо» і «War no comment») із документальними світлинами подій, що відбуваються на російсько-українській війні та грамоту військового комісара Чернігівського обласного ТЦК та СП мамі Євгена – Наталії Миколаївні, яка є постійною учасницею у військово-патріотичних заходах не лише в місті, а і в області.

 

Довідково : БУШНІН Євген Валерійович, народився 19 липня 1976 року.

Навчався у Чернігівських загальноосвітніх школах № 14 та № 13. У 1993 році закінчив Чернігівський ліцей № 32.
В 1999 році здобув вищу освіту в Чернігівському державному педагогічному інституті за спеціальністю «історія та народознавство».

Учасник Революції Гідності.

З початком російсько-української війни пішов добровольно до війська і перебував на військові службі в 8-му окремому полку спеціального призначення.

Загинув 10 лютого 2015 р. під час обстрілу російськими бойовиками з боку Горлівки з РСЗВ «Смерч» аеродрому м. Краматорська (Донецька область).

Похований 14 лютого 2015 року в Чернігові.
Указом Президента України № 311 від 4 червня 2015 року «…за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

В пам’ять про Євгена Бушніна у вересні 2015 року на будівлі Чернігівського ліцею № 32 встановлено меморіальну дошку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button