Спорт

В обласному Чемпіонаті з баскетболу зіграно два тури

У новому сезоні 2016-2017 років Чемпіонату Чернігівської області з баскетболу серед чоловічих команд наразі зіграно два з дев`яти турів регулярного чемпіонату.

Про це ЧEline повідомили у НОК України в Чернігівській області.

На даній стадії дев`ять команд (рекордна кількість для новітньої історії даного турніру) зіграють по коловій системі кожна з кожною по одному разу і таким чином виявлять четвірку кращих колективів, які продовжать боротьбу за перемогу у стадії плей-офф.

Ну а поки що команди зіграли вісім з 36 запланованих ігор «регулярки».

Почався сезон ігровим днем 6 листопада, в якому було зіграно одразу три гри першого туру, і всі в залі обласної КДЮСШ. Чернігівська «ОКДЮСШ», завдяки зусиллям Олексія Рушакова (21 очко) та Олега Сапронова (20 очок і 10 підбирань) переграла гостей з «НДУ-Ніжин» з рахунком 79:66. У ніжинців одразу чотири гравці набрали двозначну кількість очок, але цього разу даний факт команді не допоміг.

До речі, всі команди, окрім ніжинської, представляють обласний центр.

У другому матчі «Варяги» спокійно переграли «Октябрьский Молот-2» — 78:61. У переможців Олег Овчаренко набрав 17 очок, Борис Луговський — 15. Серед переможених кращим з 19 очками був Владислав Кочка.

У третій грі команда-новачок БК «Север» з Дмитром Якимцем на чолі (15 очок) несподівано переграла колектив «Варяги-2» — 50:41. У переможених двозначною кількістю очок зумів відмітитись лише Ігор Пінчук, на рахунку якого 12 пунктів.

Завершився перший тур грою 10 листопада, в якій іменита «Десна» впевнено переграла «Октябрьский Молот» — 92:60. У «деснянців» 23 очки здобув Володимир Чехун, по 15 додали Денис Солодовников, Дмитро Крикнін та Анатолій Осипенко, який також назбирав 16 підбирань.

Символічна п`ятірка кращих гравців туру така: Олег Сапронов (ОКДЮСШ) — кращий гравець туру, Олексій Рушаков (ОКДЮСШ), Віталій Логвін (Варяги), Володимир Чехун та Денис Солодовников (обидва — Десна).
Другий тур розпочався 20 листопада грою в Ніжині, де «НДУ-Ніжин» розгромив «ЧНТУ» з рахунком 103:62.

У ніжинців 20 та 16 очок відповідно набрали Андрій Савченко та Владислав Топчій (+11 підбирань). В складі «ЧНТУ» 20 очок здобув Дмитро Бурмаков. У другій грі туру також 20 листопада «Октябрьский Молот», завдяки 29 пунктам Юрія Паршукова, 16 Станіслава Терлецького та 15 Андрія Денисенка без проблем здолав опір БК «Север» — 81:48.

25 листопада у наступній грі туру «ОКДЮСШ», у складі якої 21 очко набрав Олександр Хоменко, а 15 — Денис Заворотний, здолала «Варяги-2» — 72:55. У переможених Дмитро Трегубов набрав 15 очок і зробив 11 підбирань.

В заключному матчі туру «Десна» не мала проблем в протистоянні з «Варягами» — 95:60. У переможців 27 очок набрав Денис Солодовников, додавши до них 9 результативних передач та 8 перехоплень, Анатолій Осипенко здобув 20 очок + 16 підбирань. У «Варяг» 19 очок і 10 підбирань — на рахунку Віталія Логвіна.

Символічна п`ятірка кращих гравців другого туру має такий вигляд: кращий гравець туру Анатолій Осипенко і Денис Солодовников (обидва — Десна), Олександр Хоменко (ОКДЮСШ), Юрій Паршуков (Октябрьский Молот) та Сергій Паливода (НДУ-Ніжин).

Відеоогляди всіх ігор, записи ігор повністю та кращі моменти можна переглянути на спеціальному каналі Чемпіонату.

 

Ще статті по темі

Back to top button