Спорт

«Золото» в скарбничці: кікбоксер із Чернігівського прикордоння піднявся на п’єдестал у Києві

Нещодавно в Києві відбувся Чемпіонат України з кікбоксингу за версією ISKA. Цей захід зібрав понад 600 файтерів із 20 регіонів країни, де кожен учасник демонстрував не лише майстерність бойових навичок, але й мужність, характер і волю до перемоги.

Від команди Чернігівської обласної федерації кікбоксингу ISKA виступали 110 спортсменів, серед яких були спортсмени з прикордоння нашої області. На Чемпіонаті України спортивна майстерність і фортуна були на боці чернігівців. Тож землякам вдалося вибороти чимало нагород. Одну із золотих медалей здобув уродженець Сновська Сергій Шеремет.

«Уже 15 років, як я займаюся кікбоксингом. Це моє захоплення родом із дитинства. Якраз коли мені було 15 років, у Сновську відкрилася секція кікбоксингу. То я і мої товариші вирішили спробувати, чого нас там навчать, адже здатність захистити себе – дуже важлива. Тож прийшов на тренування, сподобалося і став нерозлучним зі спортом. Взагалі в той час дуже багато хлопців займалося кікбоксингом», – зазначив Сергій Шеремет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інститут сільськогосподарської мікробіології порахував збитки, яких зазнав через ракетний удар по Чернігову

Він також розповів, що кікбоксинг припав до душі, тому й тренувався наполегливо.

Брав участь у різних змаганнях, навіть міжнародного рівня, чемпіонатах Європи.

У спортивній скарбничці Сергій Шеремет має багато нагород, і кожна дорога по-своєму.

«Мабуть, найцінніша для мене та, що здобув на Чемпіонаті світу з кікбоксингу у 2019 році. І після цього я на змагання не їздив.

У 2022 році я травмувався, через що рік не тренувався. А не так давно вирішив, що тренування треба поновити та повернутися до спорту.

І оце після мого повернення до спорту нещодавня поїздка до Києва для мене – перша. Радію, що вона виявилася вдалою. Я посів перше місце. Тобто виборов золоту медаль», – розповів кікбоксер.

Суперники на Чемпіонаті України були сильні, доводилося нелегко, але Сергій Шеремет беззаперечно вірив у перемогу.

«Звісно, що прагнув до цього. Дякую друзям за підтримку, тренерам.

Якщо ти п’ять років нікуди не їздив на змагання, то все як уперше, дуже хвилювався. Але все вийшло чудово», – сказав спортсмен.

Нині Сергій Шеремет живе у Чернігові і надалі планує не полишати тренування, адже хоче продовжити виступи на спортивній арені, зокрема поїхати на Чемпіонат світу з кікбоксингу.

Водночас Сергій Шеремет хоче набрати групу дітей і зайнятися тренерською роботою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Сергій Шеремет

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button