ВійнаСуспільство

Бійці з Чернігівщини, які перебувають у гарячій точці, потребують автівки для евакуації поранених

На передовій у наших захисників потреби особливі, бо в самісінькому пеклі автівки й інші потрібні пристрої швидко виходять із ладу.

«Наш підрозділ перебуває в такій місцевості, де з трьох сторін прилітає. Хлопці зібрали на автівку, вона побула в них тиждень, стався «приліт» і машинки нема.

Була ситуація, коли мали двох 300-х. Їх вивели до точки евакуації, а через те, що там постійно прилітає, автівка довго не могла приїхати їх забрати. Вдалося це зробити тільки тоді, коли надворі трішки стемніло.

За два тижні згоріли дві машини, які підвозять продукти та воду бійцям. До речі, руки там майже немає можливості помити. Вмитися чи помитися – взагалі ніде. Підвозять тільки воду для пиття. Тож повнопривідні чи трішки броньовані машини дуже потрібні», – розповідає Олександр Трубін.

Тож бійцям із 167-го батальйону, в якому служить Олександр, дуже потрібен автомобіль насамперед для евакуації поранених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвиток зимової паводкової ситуації в басейнах річок Дніпро та Десна

Спершу було оголошено збір коштів на бронеавтомобіль. Ціна питання – приблизно 400 000 грн. Нині про таку автівку військові вже не мріють, бо зібрати швидко таку велику суму не вдалося.

«На даний час зібрали трішки більше ніж 90 тисяч гривень. Тепер нам показали автівку – повнопривідний бусик, який коштує суттєво дешевше – 140 тисяч гривень. І нам його можуть пригнати. Але чи встигнемо дозбирати кошти на цю автівку? Адже довелося частину зібраних коштів витратити: купити нашим хлопцям, які перебувають на передку, тепловізор. Уночі без нього дуже стрьомно.

Тепер нам треба дозбирати 100 тисяч гривень. Можливо, трішки більше, аби вистачило на пальне доїхати до місця призначення», – розповідає Олександр.

За кожну зібрану та витрачену копійку він може відзвітувати.

Реквізити для збору:

Картка Приватбанку

4731185633559924

Монобанк

4441114414452779

Трубіна Ксенія Олексіївна.

Не варто залишатися байдужими, адже потрібну суму треба зібрати в найшвидший термін, бо вже 7 лютого Олександр має вирушати на схід.

Перемога не дається легко. Значною мірою вона залежить від кожного з нас!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button