Війна

Чернігів попрощався із захисником Валентином Бордаковим, який загинув під Бахмутом

Сьогодні у Чернігові в останню путь провели земляка, який загинув у бою за свободу та Незалежність Батьківщини.

Солдат Бордаков Валентин В’ячеславович народився 19 листопада 1998 року у Чернігові. Навчався в місцевій ЗОШ №13, а з 2013-го по 2015-й — в Чернігівському ліцеї з ПВФП. У 2015-му році Валентин розпочав навчання в Черкаському інституті Пожежної Безпеки імені Героїв Чорнобиля, який закінчив у 2019-му та отримав звання «лейтенант служби цивільного захисту ДСНС України». Трохи згодом чоловік проходив навчання в Міжрегіональному центрі швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій, з закінченням якої опанував професію «рятувальник — кінолог» (у 2017 році), а в подальшому — «рятувальник -кінолог ІІ рівня». З 2019-го року Валентин працював начальником пошуково — рятувального (кінологічного) відділу, а за час служби отримав звання «старший лейтенант служби цивільного захисту ДСНС України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сумна звістка: захищаючи Україну, загинув житель Семенівки

На наступний день після повномасштабного ворожого вторгнення наш земляк добровільно долучився до лав Збройних Сил України та у складі 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського став на захист Батьківщини. Спочатку обороняв рідну Чернігівщину, після неї — Харківську область, а потім був направлений під Бахмут на Донеччину. Службу Валентин проходив на посаді бойового медика, адже володів професійними навичками з евакуації поранених, надання медичної допомоги і швидко орієнтувався у критичних ситуаціях.

На жаль, 3-го листопада 2022 року під час евакуації пораненого побратима під Бахмутом Бордаков Валентин отримав два поранення, останнє з яких виявилось несумісним з життям… Вдома на нього чекали мама, молодший брат, кохана дружина та маленький синочок. Сьогодні рідні та побратими провели полеглого воїна в останню путь, вшанувавши його світлу пам’ять в Катерининській церкві та поховавши Героя-земляка на кладовищі «Яцево».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button