Війна

Французькі експерти допомагають збирати докази російських воєнних злочинів у Чернігівській області

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова під час зустрічі з послом Франції Етьєном де Понсеном подякувала французькій стороні «за потужну допомогу експертній місії» у пошуку та збиранні доказів російських воєнних злочинів у Чернігівській області.

«Команда Національної жандармерії Французької Республіки (IRCGN) прибула в середині квітня на кілька тижнів. Незабаром уже два місяці, як вони з нами «на землі». На зміну судмедекспертам та фахівцям з ДНК-аналізу прибула делегація експертів іншої спеціалізації: моделювання за допомогою дрону» , балісти, вибухотехніки, а також фахівці із застосування зброї масового ураження. Вони працюють у Чернігівській області та проводять дослідження у місцях руйнувань в результаті обстрілів», – написала Венедіктова на своїй сторінці у фейсбуці в п’ятницю ввечері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодильник із краєвидом кухні та панорамні стіни: сьогодення жителів гуртожитку в мікрорайоні Бобровиця (Відео)

За словами генпрокурора, сторони обговорили співпрацю у сфері розслідування загибелі та поранення французьких журналістів.

«Разом із Генеральним прокурором України Іриною Венедіктовою ми вшанували пам’ять журналіста Фредеріка Леклерка Імхоффа, який помер», уточнив у своєму твіттері де Понсен.

«Ці воєнні злочини мають бути покарані, і ми готові спільно зробити все для цього», — підсумувала Венедіктова.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Інтерфакс-Україна

Ще статті по темі

Back to top button