Війна

Меморіал пам’яті: Старший солдат Михайло Коваленко

Старший солдат Михайло Коваленко, позивні «Кіт» і «Борода», загинув 19 жовтня 2023 року поблизу села Старомайорське, що на Донеччині. Отримав смертельні поранення внаслідок обстрілу ворожого танка. Воїн не дожив двох місяців до свого 36-річчя.

Михайло Юрійович народився в місті Городня Чернігівської області. Закінчив 9 класів Городнянської загальноосвітньої школи №1, наступні 2 роки навчався Мощенській загальноосвітній школі. У 2006-му закінчив Чернігівський професійний ліцей, де опанував професію електрозварювальника. У 2007-2008 роках проходив строкову військову службу. У 2014-2015 рр. брав участь в АТО на території Донецької та Луганської областей, тоді мав позивний Кіт. До повномасштабного вторгнення працював електрозварником на будівництвах у Києві.

У вересні 2022 року Михайло знову був мобілізований до лав Збройних Сил України. Службу ніс у складі стрілецького батальйону 1-ї окремої танкової Сіверської бригади. Обіймав посаду старшого навідника кулеметного взводу. Взяв новий позивний – Борода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меморіал пам’яті: 66-річний Володимир Рахній

«Мій чоловік був дуже доброю людиною. Ми прожили 11 років разом, в нас народились дві донечки. Ми дуже любили одне одного… І тут забрала війна найдорожче, що було в нас з доньками…» – поділилась Марія Коваленко.

«Михайло був дуже доброю людиною з великим відкритим серцем, відважним захисником та патріотом своєї держави. Для багатьох, хто знав його особисто, це зразок незламності та міцності духу, щоб його рідні, близькі та знайомі жили в прекрасній, демократичній, вільній та мирній Україні. Для дружини і його доньок він був та назавжди залишиться Героєм, як для його батьків і братів. Ми всі його ніколи не забудемо»

Поховали Героя в рідному місті.

Вдома на Михайла чекали дружина, дві доньки, інші рідні, близькі та друзі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button