Війна

Нашим бійцям у гарячій точці потрібна допомога

Незалежність і суверенітет України виборюють українські військові. Війна триває надзвичайно кривава і тяжка. Між тим, Перемога – це спільна справа кожного українця, бо нашим військовим не обійтися без підтримки цивільних.

Нині підтримки потребує 3-й взвод 1-ї стрілецької роти 207-го батальйону. Потрібна допомога зі збором коштів на придбання необхідного майна для виконання бойових завдань у зоні бойових дій.

У цьому взводі служить Вячеслав Коваль із Бобровиці, що на Чернігівщині.

«Я сама з Броварів, але останні шість років ми жили в Бобровиці. Нині я у декретній відпустці, бо маю двох доньок – старшій 10 років, а меншій 2 роки і 7 місяців. До декрету в Бобровиці я працювала у відділі Держгеокадастру. Чоловік був поліцейським у Київській області, потім отримав адвокатське свідоцтво і відкрив свій офіс у Бобровиці. Наша старша донька навчалася в місцевому ліцеї, а я була головою батьківського комітету. Тож і чоловіка, і мене в нашому місті добре знають», – розповіла Яна Коваль, дружина Вячеслава Коваля.

Звичним розміреним життям подружжя Ковалів, як і безліч українських сімей, жило до страшного дня 24 лютого, що розподілило життя на «до» і «після».

«Торік 13 березня через ліси-поля, рятуючись від ворожої навали, ми виїхали із Бобровиці. Шлях був складним, адже російські військові були поруч, а люди, створюючи їм перешкоди у просуванні, повалили дерева. І через мости нікуди не можна було дістатися. То чоловік розвідав ситуацію і знайшов дорогу, якою ми могли б проїхати до Києва, аби вибратися.

На щастя, все вдалося, і 14 березня я з доньками вже їхала нічним потягом із Чернівців до Румунії, а звідти – ще далі.

Через пару днів після від’їзду, хоч чоловік і не хотів зізнаватися, я дізналася, що він пішов добровольцем у ТРО Києва. І фактично вже рік він служить на різних позиціях», – пояснює Яна Коваль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20-річному хлопцю з Чернігівщини потрібна допомога на лікування

До речі, Яна за кордоном не сидить склавши руки, а знаходить способи допомагати землякам на відстані.

«Організовувала у своєму рідному місті Бровари збір картону, бляшанок, парафіну – сама купувала все потрібне і відправляла. Бо мої рідні, хрещена та її сестра, в районній бібліотеці роблять окопні свічки і плетуть маскувальні сітки. То я організовувала різні збори, а потрібні матеріали люди привозили до моїх батьків, а вони потім відвозили в бібліотеку. Так і допомагали іншим хлопцям.

Також аби допомогти своєму чоловіку із прицілом на стрілецьку зброю, зверталася по допомогу до бобровицьких волонтерів і підприємців.

Натомість чоловік за власні кошти купив автівку для виконання бойових завдань», – сказала Яна.

Нові часи несуть нові виклики. Вячеслав із побратимами пройшов навчання зі стрільби з кулемета. До того ж, його взвод відбув для виконання нових бойових завдань туди, де наразі в нашій країні дуже гаряче.

Для успішної реалізації бойових завдань нашим захисникам потрібно багато речей. І як кажуть, усе й одразу. Але насамперед кулеметний тепловізійний приціл AGM RATTLER TS35-384, протидронова рушниця Antidron G-6, балістичні бронепакети, два дрони DGI Mavic 3 і DGI Mavic 3 Fly More Combo і захист шиї для 30 осіб.

Речі дорогі, на які потрібно більше ніж 800 тисяч гривень. Але без усього вище переліченого нашим бійцям доведеться дуже складно. До того ж, зволікання може коштувати життя та здоров’я захисників.

Тож гроші треба зібрати миттєво. Адже здолати ворога зможемо тільки разом.

Картка для донатів

4149390008536772 (спортбанк) Коваль Вячеслав Сергійович.

Бійці будуть вдячні за підтримку. Бо важлива кожна гривня. До того ж, обіцяють оприлюднити звіт про використання зібраних коштів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button