Війна

Наслідки обстрілу та ситуація на небезпечній ділянці Чернігівського прикордоння

Прикордонні громади Чернігівщини, що розташовуються поблизу ворожого кордону, живуть своїм особливим життям. Бо не знаєш, куди і що може прилетіти. Зокрема, село Єліне, що в Тур’янському старостинському окрузі, обстрілюють постійно.

«Підтвердження тому – учорашній обстріл села Єліне. Згорів будинок, чотири господарські будівлі. Один будинок пошкоджений осколками й уламками. На щастя, обійшлося без жертв і поранених. Тільки лінії електропередач обірвані. Дуже сильно шкода, що прикордоння наше руйнують, стирають із лиця землі, а ми нічого не можемо вдіяти, бо йде війна…», – зазначив Олександр Артюшенко, староста Тур’янського старостинського округу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громада Чернігівщини, що постраждала від ворожої окупації, потребує сучасних книжок

Попри складну ситуацію, в селі Єліне залишаються жити п’ятеро людей.

«Двоє планують виїхати. Донька забирає батьків до себе. То десь вони тиждень ще побудуть і поїдуть. І залишаться в селі троє людей. Я спілкувався з цими людьми. У них є родичі, є до кого їхати, їх рідні запрошують, але вони не хочуть покидати свої домівки. І примусово нікого звідти ми не можемо забрати», – пояснює Артюшенко.

Але навіть за таких складних обставин щоденних сільських турбот ніхто не скасовував.

«Майже всі з городами вже впоралися. Щоправда, вчора спілкувався з людиною з села Єліне, то через непросту безпекову ситуацію там ще картоплю докопують. Бо не завжди роботу можна виконати, як запланував. 

А в Тур’ї люди як напланували собі, так і працюють. Ми чуємо вибухи, але в нас безпекова ситуація більш-менш нормальна. Тому наші люди вже до зими готові, на городах прибрали те, що планували, що думали, позасівали озиминою», – розповів староста.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button