Новини

Всіхсвятській бути – пропозицію змінити назву вулиці відхилили

Управління архітектури та містобудування розглянуло електронну петицію щодо перейменування вулиці Всіхсвятської на вулицю Ринкову.
Відповідь на неї розміщено на сайті Чернігівської міської ради у відповідному розділі.
«За результатами розгляду повідомляємо, що розпорядженням Чернігівського міського голови від 19.02.2016 № 54-р вулицю Примакова вже було перейменовано на вулицю Ринкову тому, на жаль, задовольнити ініційовану Вами петицію немає можливості», — йдеться в повідомленні.
Як відомо, автор ініціативи перейменування вулиці Всіхсвятської на вулицю Ринкову Ірина Білогура пояснювала таке рішення тим, що назва будь-якої вулиці повинна бути, у першу чергу, зручною для вимови та написання. Петицію підписали 276 осіб.
Крім того, наразі на розгляді міськради перебуває ще одна петиція з вимогою перейменувати вулицю Всіхсвятську на вулицю імені воїна-афганця Олега Шаповала, який жив на ній. Відповідь на це клопотання мають оприлюднити не пізніше 28 березня.

Нагадаємо, у Чернігові, згідно Закону України про декомунізацію, змінили назви 117-ти вулиць, серед них назви 14-ти вулиць та провулків приведені у відповідність до українського правопису. Іншим вулицям повернуті історичні назви або присвоєні інші найменування.

Ще статті по темі

Back to top button