Краса та здоров'я

Епідемія кору поширюється Чернігівщиною: медики розповіли про наявність летальних випадків

В Україні лютує епідемія кору, яка не оминула й Чернігівщину. Про стан із захворюваністю розповіли в обласному управлінні охорони здоров’я: «Від початку року в області зафіксовано 138 хворих. Усього ж за весь період від початку епідемії захворіли майже 680 осіб. На щастя, нашу область оминули летальні випадки, пов’язані з кором», – розповів керівник обласного управління охорони здоров’я Петро Гармаш.

Також він зазначив, що 55% хворих – це люди без щеплень. Решта 45% – не факт, що щеплені. За словами медика, ті, хто захворів, часто намагається довести наявність у себе щеплень, хоча насправді позначка про вакцинацію може бути здобута неправомірним способом.

Також Петро Гармаш повідомив, що наразі в області вакцини від кору вдосталь і вона безкоштовна.

У Чернігові ситуація з кором така:

«На сьогодні в місті було зареєстровано захворювання 9 дорослих і 2 дітей. Усі дорослі лікуються в інфекційному відділенні лікарні №3. Їхній стан нетяжкий. Можна сказати, задовільний. У двох дітей перебіг також нескладний. Одна дитина до хвороби відвідувала дитсадочок, інша – ні. Серед населення високий відсоток вакцинованих, і на сьогодні вакцини вдосталь. Прищепитися можна, згідно з календарем щеплень, звернувшись до свого лікаря. Вакцина безкоштовна», – розповів Владислав Кухар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мені за два дні на кір захворіли четверо дорослих і школяр

Також він спростував інформацію, поширювану через Мережу інтернет, що кір може впливати на психічний стан хворого.

«Немає таких висновків про взаємозв’язок між захворюванням на кір і впливом його на психічний стан людини. Такої інформації немає. Це не відповідає дійсності», – сказав Владислав Кухар.

Ще статті по темі

Back to top button