Краса та здоров'я

Підвищуємо імунітет без хімії

Питання «Як зміцнити імунітет» популярне й актуальне. У наш час фармацевтичні компанії придумали і винайшли масу препаратів для зміцнення імунітету, але, попри переповнені аптеки, люди дедалі частіше звертаються до народних засобів. Природні ресурси завжди були вихідним матеріалом для більшості препаратів.

Тож пропонуємо кілька доступних порад, як залишатися здоровим і забути про пігулки. Щоправда, рекомендації треба виконувати з розумом, зважаючи на особливості свого організму.

— Хвою ялини треба гарненько промити в холодній воді, 2 столові ложки вимитої хвої заливають 2 склянками окропу, ставлять на повільний вогонь і кип’ятять 25-30 хвилин, потім треба процідити. Після охолодження п’ють по склянці на день за 3-4 прийоми, можна додавати мед або цукор. Це допоможе добре зміцнити імунітет і посилити опір організму багатьом вірусам і бактеріям.

— Для хорошого самопочуття цілий рік користуємося такими народними методами: склянка горіхів, півкілограма журавлини, 3 очищені зелені яблука, склянка води та півсклянки цукру. Все перемішати і варити на тихому вогні до закипання, потім розкласти по банках і приймати двічі на день по столовій ложці, запиваючи чаєм.

— Змішати соки редьки та моркви (по ½ склянки), додати лимонного соку та меду (по столовій ложці). Пийте по столовій ложці в період масових захворювань вранці та ввечері.

— Щоб зміцнити імунітет, можна прийняти трав’яну ванну: будь-які трави, які є у вас вдома (суха малина, смородина, м’ята, меліса, липа, фіалка), або олії (евкаліптова, чайного дерева тощо) змішайте і проваріть. Потім процідіть і відвар вилийте у ванну. Це зміцнить імунітет і покращить ваше загальне самопочуття.

— Зміцнити імунітет допоможе такий метод: з’їдайте один зубчик часнику щодня.

— Дуже добре підвищує імунітет чай із шипшини та малини. У рівних частинах змішати шипшину та малину, додати мед, залити окропом. Пити треба холодним по 2 склянки на день.

— Обліпиху (3 столові ложки) залити окропом, настояти 20 хвилин і пити по склянці на день, найкраще на ніч.

— Один із народних засобів для підвищення імунітету – це загартування всього організму. Його можна забезпечувати різними способами, але водночас не втрачати здорового глузду.

Дотримуйтесь цих нехитрих порад і будьте здорові!

Ще статті по темі

Back to top button