Краса та здоров'я

Голівудська посмішка: як стати зіркою та залишитись з зубами?

У сучасній стоматології є багато можливостей надати зубам світлішого відтінку.

Це може бути і зняття зубних відкладень із подальшим поліруванням зубів за допомогою абразивних паст, і лазерне відбілювання, і відбілювання за допомогою кап.

Але багато людей із різних причин прагнуть відбілити зуби в домашніх умовах.

Відгуки про відбілювання зубів капами дуже позитивні, практично всі, хто застосовував метод домашнього відбілювання, підтверджують його ефективність. Перед початком відбілювання треба неодмінно проконсультуватися з лікарем-стоматологом. Лікар зробить відбитки ваших зубів для виготовлення індивідуальних кап.

Це найкращий варіант, бо ці капи найточніше повторюватимуть всі особливості зубного ряду і найбільш щільно прилягатимуть до зубів. До комплекту входить професійний гель для відбілювання. Його вносять у капу в тих місцях, де він контактуватиме з поверхнею зубів.

Регулярне носіння пацієнтами кап із гелем швидко приносить результати. Натуральні зуби, освітлені таким чином, залишаються світлішими протягом кількох місяців і навіть років.

Професійне відбілювання зубів

У кожного з нас емаль має свій колір, і в природі не існує абсолютно білих зубів. На жаль, з часом наші зуби тьмяніють і набувають жовтого відтінку. Цей процес є цілком природним. Агресивні чинники ушкоджують емаль, на ній утворюються непомітні для ока крихітні пори і тріщини. У цих пошкодженнях прекрасно затримуються пігменти кави, чаю, ягід, червоного вина та інших продуктів-барвників.

Відбілювання зубів — один із найпопулярніших напрямів естетичної стоматології в усьому світі. Професійне відбілювання дає змогу освітлити зуби одразу на кілька тонів, а досягнутий ефект зберігається тривалий час.

Існує кілька видів відбілювання зубів:

Ультразвукове відбілювання зубів

Це радше метод професійної гігієни, ніж спосіб отримання білосніжної усмішки. Ультразвукові інструменти допомагають позбутися відкладень, зуби полірують спеціальною сумішшю.

Фотовідбілювання зубів

У процесі фотовідбілювання зуби покривають спеціальним гелем, що містить перекис водню, а потім активують процес ультрафіолетом. Холодне світло прискорює розкладання перекису водню, і темні пігменти розщеплюються за допомогою кисню. Після процедури зуби покривають препаратом фтору, щоб знизити чутливість. За такого відбілювання зубів не завжди можна досягти бажаного ефекту.

Лазерне відбілювання зубів

Лазерний спосіб створення білосніжної усмішки найбільш ефективний, однак цей метод відбілювання зубів – із категорії дорогих. Дію лазера можна вважати вузькоспрямованою, в усьому іншому він схожий на попередні види.

Що ж думають стоматологи з цього питання? Ми поцікавились думкою чернігівського лікаря-стоматолога Олександра Барбарова:

«Професійне відбілювання зубів (у стоматолога) — найбезпечніше відбілювання зубів. Варіантів професійного відбілювання багато: для цього можуть використовуватися тільки гель і капи, а можуть додатково залучатися джерела тепла і світла.

Чи шкідливе відбілювання зубів? На жаль, усе, що досягається штучним шляхом, має свої побічні ефекти. Хоча відбілювання зубів вважається відносно безпечною процедурою, слід враховувати можливість виникнення побічних ефектів. Одним із таких є підвищення чутливості зубів.

У жодному разі не займайтесь відбілюванням зубів удома, адже правильно і якісно та з найменшою шкодою це зможе зробити стоматолог»

З огляду на думку професіоналів, можна сказати, що краще не експериментувати вдома, а звернутися для вирішення цього питання до професіоналів!

Усміхайтесь частіше!

 

 

Ще статті по темі

Back to top button