Краса та здоров'я

Користь чи шкода: дієтолог відкрила «всі карти» про йогурт

Усім відомий і багатьма дуже улюблений такий кисломолочний продукт, як йогурт. Сьогодні на ринку його різновидів безліч. І, за статистикою, доросле населення вживає йогурт у їжу більше й охочіше, ніж діти.

Але як визначити, чи завжди йогурт – це користь? Чи можна завдати шкоди організму, вживаючи його кожен день? Про це ми запитали в психолога-дієтолога Анджеліни Балєвої.

За її словами, користь від йогуртів є, якщо цей продукт натуральний і без добавок.

«Йогурт – це білковий продукт, а білки – це будівельний матеріал для наших клітин. Загалом – це кисломолочний продукт і він дієтичний. Зазначу, якщо немає непереносимості організмом, то його можна вживати. Але якщо йогурт із цукром, то він уже не є корисним, я не рекомендувала б його вживати. По-перше, білок із цукром не дає можливості засвоїтись білку, а по-друге, цукор, консерванти і всі добавки не є корисними», – запевнила Анджеліна Балєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для здоров’я і стрункої фігури: дієтолог порадила, що їсти на сніданок восени

Крім того, психолог-дієтолог додала, що головне – читати склад продукту і уважно дивитись, що входить до його складу.

«Якщо там є щось більше ніж цільне (незбиране. – Ред.) молоко та біфідобактерії, то це вже не натуральний йогурт. І він не є корисним для нашого організму. Із добавками йогурти можуть бути як десерт, як смачний продукт, але це точно не належить до корисного», – зауважила вона.

Ще статті по темі

Back to top button