Краса та здоров'я

Кількість викликів «швидкої» на свята зросла на третину

Майже на третину зросла кількість викликів швидкої медичної допомоги під час відзначення в області Дня Перемоги та проведення поминальних днів. Найчастіше люди потребували послуг медиків із приводу підвищеного артеріального тиску, загострення серцево-судинних захворювань і хронічних недуг.

За словами заступника директора Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Валентини Луценко, збільшення кількості викликів пов’язане з тим, що поліклініки області не працювали, тож бригади «швидкої» виконували свої обов’язки в посиленому режимі.

Цими днями наші спецавтомобілі з усім необхідним для надання невідкладної допомоги працювали в місцях масових святкувань як у Чернігові, так і в районних центрах Чернігівщини. Усім, хто до нас звертався, було надано кваліфіковану медичну допомогу, а за потреби – доправлено до стаціонарів», каже Валентина Луценко.

А от завідувач травматологічного відділення Чернігівської міської лікарні № 2 (до речі, там облаштований найбільший травмпункт області) Сергій Кушнір розповів, що протягом вихідних кількість пацієнтів значно зросла.

– Якщо в таку пору року до нас щоденно звертаються в середньому близько 40 осіб, то протягом 7-9 травня ми надавали допомогу понад 60 пацієнтам на добу. Це травми кінцівок, отримані внаслідок падіння на вулиці, струс головного мозку, а також подряпини та відкриті рани. Що характерно, цієї весни зросла кількість постраждалих від укусів кліщів. І це не дивно, адже люди, святкуючи на природі, не застосовували методів індивідуальної профілактики укусів комах. Бувало й таке, що кліща на своїй шкірі вони знаходили вже тоді, коли видалити його можна було лише за допомогою хірургічного втручання з подальшою консультацією і наглядом інфекціоніста на предмет виявлення хвороби Лайма», – зазначив він.

Медики вкотре звертаються до жителів Чернігівщини з проханням намагатися убезпечити себе від невідкладних станів.

Ще статті по темі

Back to top button