Коли правильно пити чай
Правильне вживання чаю дозволить зберегти здоров’я.
Про це пише портал sunny7.
Знати, коли потрібно пити чай, дуже важливо. Це дозволить принести користь організму, зберегти фігуру і не нашкодити травній системі.
Після їжі
Відразу після обіду або вечері пити чай не варто. Фахівці радять зробити перерву в 20-30 хвилин і дати можливість шлунково-кишковому тракту трохи засвоїти їжу.
Справа в тому, що в чаї містяться дубильні речовини, які перешкоджають швидкому засвоєнню їжі в організмі. Особливо це стосується білків.
Пити чай після їжі не слід ще й тому, що через нього знижується концентрація шлункового соку, що заважає травленню.
Розпивання чаїв з солодощами відразу ж після основної страви – сильний стрес для організму. Метаболізм сповільнюється, а зайві кілограми відкладаються на боках і животі.
Перед їжею
У чаї містяться речовини, які розріджують слину, тому якщо пити чай перед їжею, смакові рецептори в роті можуть не правильно передати смак їжі, вона може здатися позбавленою смаку. Крім того, розріджена слина не сприятиме травленню.
Тому пити чай слід хвилин за 20 до того, як сідати за стіл. За цей час слина повністю відновить всі свої функції.