Краса та здоров'я

На Чернігівщині триває місячник боротьби з туберкульозом

За даними Центру громадського здоров’я МОЗ України у лютому 2024 року в Україні зареєстровано 1 747 випадків туберкульозу: 1 313 нових випадків захворювання; 356 пацієнтів із рецидивом; 30 пацієнтів відновили лікування після перерви; 33 пацієнти розпочали повторне лікування після невдалого; 12 інших раніше лікованих випадків та 3 пацієнти з невідомою історією попереднього лікування.

За рівнем захворюваності Чернігівщина займає 16 місце серед інших областей України. Протягом 2023 року на туберкульоз захворіли 432 мешканці нашої області, 70% з яких є бактеріовиділювачами. Серед дитячого населення віком 0-17 років зареєстровано 15 випадків туберкульозу (у 2022 році захворіло 25 дітей). Захворюваність на туберкульоз сільських жителів за минулий рік на 56% перевищує рівень захворюваності містян. Про це повідомляють у Чернігівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

«Подолання епідемії туберкульозу в Україні – є дуже серйозною проблемою, якою опікуються Президент України, Міністерство охорони здоров’я та всі медики нашої держави, – говорить генеральний директор Чернігівської обласної лікарні, заслужений лікар України Андрій Жиденко. – 14 липня 2023 року Президент підписав Закон про подолання туберкульозу в Україні. Це дуже важливий документ, який дає нам можливість ефективно боротися з цією епідемією та перемагати її».

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом (24 березня) та з метою збереження здоров’я містян та жителів області в умовах загрози поширення соціально значущих та небезпечних захворювань в регіоні проходить місячник боротьби з туберкульозом.

В період проведення акції всі бажаючі громадяни можуть безкоштовно пройти скринінгове обстеження на туберкульоз без направлення сімейного лікаря, звернувшись до лікаря-фтизіатра амбулаторно-поліклінічного відділення відокремленого структурного підрозділу «Центр фтизіатрії» КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР за адресою: м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, 3А.

Пам’ятайте! Туберкульоз виліковний, діагностика та лікування туберкульозу безкоштовні! Будьте здорові, бережіть себе та ваших близьких!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button