Краса та здоров'я

Панацея з екзотичною назвою: чернігівців врятує особлива рослина

Протягом останніх років великої популярності набуває корінь імбиру – східної рослини, що завдяки своїм якостям «може вилікувати будь-яке захворювання, повернути молодість, чоловіків зробити сильними, а жінок – красивими».

Саме так про імбир висловився лікар раннього середньовіччя Авіцена. І у цьому є раціональне зерно, адже імбир містить велику кількість корисних речовин, має до 400 хімічних сполук, без яких неможливий правильний обмін речовин. Відтак, ця рослина має низку лікувальних властивостей.

«Саме взимку використання імбиру дасть змогу значно підвищити імунітет, – стверджує головний дієтолог Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Потатуркін. – Якщо ви візьмете собі за правило щоденно покришити кілька стружок кореню імбиру в склянку з чаєм, тоді ймовірність захворіти на застуду буде зведена, без перебільшення, до нуля. Імбир має доволі приємний запах завдяки ефірній олії, а пекучий смак йому додає гінгерол – фенолоподібна речовина, насичена природними цукрами, вуглеводами, жирами, смолами, клітковиною, мінеральними речовинами. А ще ця унікальна рослина містить достатню кількість вітамінів групи В (В6, В1, В9, В5, В2), вітамін А і С. Крім того, вона багата на солі кальцію, магнію, фосфору, містить кремній, хром, холін, цинк, аспарагін, марганець та незамінні амінокислоти – лізин, фенілаланін, треонін, метіонін та інші, що синтезуються організмом у дуже малій кількості та повинні надходити з їжею».

Хоча імбир можна вважати панацеєю, його обережно слід вживати людям, які мають хронічні проблеми з травною системою, а також тим, хто переніс інфаркт та інсульт – через їхню схильність до підвищеного артеріального тиску.

Утім, ті, хто постійно використовує імбир і не має особливих протипоказань, може бути впевнений, що артеріальний тиск буде завжди в нормі.

Ще статті по темі

Back to top button