Краса та здоров'я

У Прилуках застосовують сучасні технології під час операцій

Унікальний метод хірургії – лапароскопія відтепер доступний і в Прилуцькій центральній районній лікарні. Нещодавно в хірургічному відділенні було проведено першу операцію за допомогою лапароскопа, придбаного наприкінці 2016 року.

Хірургічна бригада у складі районного хірурга вищої категорії, завідувача хірургічного відділення центральної районної лікарні Андрія Петрика, лікаря-хірурга Прилуцької центральної міської лікарні Ігоря Євтушенка, анестезіолога Сергія Смірнова, операційної сестри Ірини Петренко успішно провели першу операцію за допомогою лапароскопічної стійки.

Втручання було проведено жінці, жительці смт Ладан Прилуцького району, 1996 року народження, на жовчному міхурі. Операція пройшла вдало. Цього ж дня пацієнтка вже піднялася та почувалася добре.

Жінка та її чоловік дякували лікарям і всьому медичному персоналу за професіоналізм і увагу. Для районної лікарні це визначна подія, адже впроваджено нову технологію оперативного втручання на жовчному міхурі. Можливі й інші проведення операції в урології, гінекології та травматології.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button