Краса та здоров'я

Як зберегти здоров’я якомога довше

Зберегти здоров’я якомога довше – мрія переважної більшості людей, яким за 50. Насправді усього кілька кроків допоможуть досягнути цього, і їх озвучив фахівець з репродуктивної медицини професор Бруно Луненфельд (Ізраїль) в бесіді з кореспондентом NEWS.am Medicine.

Якщо неухильно дотримуватися рекомендацій пана Луненфельда, можна бути міцним і здоровим навіть у 90 років .

1. Тренування мозку

Людина увесь час повинна тренувати мозок і вчити щось нове. Щоб він не деградував якомога довше, слід читати, вирішувати якісь завдання та вправи на логіку.

2. Фізичні навантаження

Тренувати м’язи не менш важливо, ніж тренувати мозок. Луненфельд радить мінімум тричі на тиждень робити фізичні вправи. Користь принесуть навіть найпростіші: стійка на одній нозі з закритими очима, піднімання навшпиньки тощо. Плавати в літньому віці навіть корисніше, ніж гуляти пішки. Так само дуже благотворно впливають на організм фізичні вправи у воді.

3. Секс

Ті, хто вважають, що секс літнім людям ні до чого, глибоко помиляються. За словами професора, людям старше 70 років бажано займатися сексом хоча б раз на тиждень. Більш того, важливий не тільки факт сексу, але і наявність партнера і довірчих відносин з ним, любові. Якщо у людини немає партнера і вона самотня, це скорочує тривалість її життя.

4. Вітамін D

Дефіцит вітаміну Д призводить до серйозних збоїв в організмі. Для збереження здоров’я в цілому і міцності кісток рекомендується їсти більше продуктів, що містять його, а при необхідності приймати харчові добавки.

5. Гормонозамісна терапія

Після менопаузи жінкам потрібна гормонозамісна терапія. Вона допоможе зберегти здоров’я і красу. Чоловікам же, у яких з віком рівень тестостерону падає, слід отримувати цей гормон, щоб зберігати м’язову масу і мужність.

Ще статті по темі

Back to top button