Люди

Люди: Аліна Сєрик про порятунок людей від хвороб і заспокійливе вишивання

Чернігівський дерматолог Аліна Сєрик ще у студентські роки зацікавилася косметологією. Дівчина завжди хотіла допомагати людям боротися саме з проблемами шкіри. Коли вона навчалася у Медичному інституті Сумського державного університету, то вирішила, що насамперед лікуватиме такі хвороби, як псоріаз та екзема.

«Донині ще не знайшли панацеї від подібних недугів. А їх дуже багато. Просто люди не звертають на це уваги і ніхто не хоче цим займатися, навіть лікуванням для себе. Особливо це стосується чоловіків, вони вважають, якщо хвороба спадкова, то робити щось немає сенсу. Але це не так», – каже лікар.

Також, дивлячись на підліткові проблеми зі шкірою та знаючи, до яких незручностей і комплексів вони призводять, дерматолог почала займатися і їх вирішенням.

67598658_2600633296615021_11140934712426496_nАліна Сєрик має чималий досвід лікарської практики. Вона працювала дерматологом у таких приватних клініках, як «Євродерм», «Борис» і «Добробут». А вже рік надає допомогу жителям Чернігівщини в обласній лікарні.

Дерматолог пояснює, що цю професію вона дуже любить та радіє кожному успіху в одужуванні своїх пацієнтів. За її словами, дуже приємно дивитися на результат власної роботи та бачити прогрес у лікуванні. А основною складністю називає те, що люди майже не стежать за власним здоров’ям.

«Дуже мало хто контролює свої родимки. Досить багато людей приходять до мене на прийом з уже наявним раком шкіри, коли звичайне дерматологічне лікування вже не допоможе. Тому доводиться відправляти людей одразу до онкодиспансеру. Дуже часто це є наслідком засмаги в соляріях. Тому варто бути дуже обережним і дбати про себе», – каже Аліна Сєрик.

Аби таких ситуацій не виникало, лікар радить спостерігати за станом шкіри. Якщо з’явилась нова родимка або непокоїть свербіж чи висипання, то не варто займатись самолікуванням, краще вчасно звертатись до лікаря.67966144_2489193744478684_3994367839237570560_n

За день Аліні Сєрик доводиться приймати приблизно 30 пацієнтів. Та вона каже, що це ще небагато, адже під час інтернатури встигала оглянути й понад 40 осіб.

Пацієнти бувають дуже різні. Іноді трапляються досить нервові візитери. Та найважче працювати з тими, хто ходить до лікаря просто через нудьгу.

«Є такі пацієнти, яким ти розписуєш лікування, а вони приходять через місяць і кажуть: «я ще не починав лікування, а просто так прийшов до вас поцікавитись, то мені лікуватися чи ні». От із такими важко. Є ще момент, коли пацієнти бігають до різних лікарів і вже самі не знають, чого хочуть. Але нічого не вдієш, люди різні, всяке буває», – ділиться Аліна Сєрик.

І хоча лікар займається ще й приватною косметологічною практикою, та все одно їй вдається знайти час для відпочинку. Аліна дуже любить подорожувати Україною. Найкомфортнішими містами для себе називає Львів та Вінницю, адже дівчина захоплюється стародавньою архітектурою та західноукраїнськими традиціями.68915732_1125027381027587_6529606821257150464_n

А от розслабитись і заспокоїтись після роботи Аліні Сєрик допомагає вишивання бісером. Найчастіше вона створює картини із зображенням природи та ікони.

Дівчина розповідає, що живе за дуже насиченим графіком, тому все розписано по годинах. А от вихідні зажди присвячує своїй родині. Разом із чоловіком і маленьким сином любить прогулюватись містом.

Ще статті по темі

Back to top button