Люди

Люди: Чернігівець написав книгу про майбутнє України і пропонує реалізувати цікавий проект

Чернігівець Микола Товкач – людина, яка не сидить на місці, і не було ще такої сфери зайнятості, в якій би він не реалізовував себе. Його шлях становлення пролягав від вантажника і продавця до керівника й успішного топ-менеджера. Він цікавиться езотерикою та різноманітнимими практиками з метою пізнання себе та формування світогляду. Написав книгу про майбутнє України у вигляді мемуарів із майбутнього. А разом із дружиною створив у Чернігові студію «Альфа Гравіті».

Микола – активна і цілеспрямована людина. Про себе він говорить так: «Мій улюблений казковий образ – Іван-дурник. Лінивий у певному сенсі, але можу працювати цілодобово, пасивний і водночас маю здатність брати на себе відповідальність у ключових моментах, ухвалювати важливі доленосні рішення».

33061322_776903475850858_1595207186525454336_n

Наприкінці зими Микола написав книгу, яка отримала назву «Фантастична історія України». Вона й стала поштовхом до ідеї, що згодом кардинально змінила життя чернігівця.

Він загорівся створенням медіапроекту, що об’єднав би українське суспільство навколо спільного бачення розвиту України як сильної та заможної держави.

Свою ідею він зібрав у єдине і заявив її на національному телепроекті «Нові лідери».

«Ми реалізуємо народний майданчик, який відображатиме думку народу, і в результаті має сформувати зрозумілу кожному народну національну ідею, яка згуртує та консолідує українців у спільному напрямку розвитку країни», – розповідає Микола.

За його словами, на цю ідею не потрібні великі бюджети.

«Багато хто в соцмережах вважає проект «Нові лідери» політичною грою, але я вбачаю в ньому можливість заявити про свою ідею на всю країну, знайти підтримку та фінансування і, звісно, сформувати команду. Це не просто youtube-канал, як дехто міг зрозуміти. Це медіапортал із відеотрансляцією і потужний сайт, на якому може висловити своє бачення кожен українець, проголосувати, і в результаті різні бачення зможуть знайти спільний, зрозумілий кожному знаменник як спільну мету та вектор розвитку української держави», – пояснює Микола.

За словами Миколи, зараз основне завдання – щоб його підтримали голосуванням і долучилися до проекту. Потрапляння до сотні учасників проекту «Нові лідери» дає можливість популяризувати ідею на всю країну і створити суспільно-важливий проект, який стосуватиметься кожного українця.

Проблематика та докладний опис проекту Миколи викладені в його блозі «Жовта Блакить», також він готовий відповісти на питання у facebook.

 

33130996_776902539184285_3872739467835998208_n

Запитання про шляхи організації та фінансування задуманого ним проекту Микола прокоментував так: «Народний медіапроект має бути політично незалежним, незалежним від впливу жодної потужної медіагрупи. Тому я намагався заявити його на краудфандингових майданчиках України (механізм народного фінансування). Та в результаті отримав відмову, пояснену невідповідністю формату проектів, які ці ресурси «розкручують».

32409340_1915866531768912_30537548187041792_nНе дивно, адже в контексті певного стосунку до проекту «Нові лідери» мій проект уже опосередковано розцінюють як політизований. Парадокс, адже проект і має бути народним, щоб не стати політично заангажованим. Тому я вирішив піти альтернативним шляхом, запропонувавши охочим підтримати проект – придбати мою книжку, і створивши перспективу другої, реальної частини книжки, яка буде видана українською мовою в твердій палітурці. Адже за будь-яких умов я маю намір реалізувати свій проект. І суспільство вже починає реагувати на мою пропозицію, викладену на сторінці блогу «ПІДТРИМАТИ ПРОЕКТ».

Цю розмову Микола закінчив певним подарунком для друзів та аудиторії.

«Я ніколи не був публічною особою, та тепер маю робити публічні речі, адже треба привертати увагу до своєї ідеї різними шляхами. Так, займаючись у молодості музикою та естрадою, нещодавно струсив пилюку зі свого баяна, поїхав до сина знайомого чернігівського музиканта і за пару годин ми записали одну з моїх пісень. Вибір припав на пісню, яку я присвячую захисникам України… Адже головне для нас сьогодні – це мир. Сподіваюсь, вашим читачам сподобається імпровізований кліп пісні «На війну…»

 

Ще статті по темі

Back to top button