Люди

Люди: чернігівський гурт Sydneykelly

У 2021 році чернігівський гурт Sydneykelly випустив свій перший офіційний трек і заявив про себе. Бенд складається з двох людей – Олексія Нодя та Романа Мілініна. Чоловіки постійно перебувають у пошуку чогось нового і не обмежують себе одним стилем у музиці.

«Ми грали в різних групах задовго до Sydneykelly. Потім зустрілися і почали робити музику разом. Спочатку ми мали великий склад музикантів, хтось приходив, хтось йшов із різних причин, в якийсь момент ми вирішили, що гурт може складатися і з двох людей.

Так сильно простіше, не треба нікого вмовляти, просити, шукати барабанщика, всі вмотивовані. Нам потрібен був час, щоб переформуватися. Тому формально група з’явилася раніше, але у 2021-му група стала такою, якою є зараз, і ми випустили перший трек на майданчики», – зазначають учасники гурту.

Музиканти кажуть, що вони захоплені творчістю, пишуть музику й отримують від цього задоволення. А надихають їх подорожі, дорога, концерти та спілкування з новими людьми.

«Ми займаємося музикою з самого дитинства. З музичної освіти в Роми три уроки в музичній школі, з яких один урок – сольфеджіо, один урок електрогітари, а на другий урок електрогітари викладач не прийшов.

Я в музичній освіті просувався впевненіше, взяв приблизно 10 уроків академічного вокалу і зрозумів, що треба рухатися далі, бо на цьому кар’єру в музиці не збудуєш. Тому я вступив до приватної вокальної школи Improvination. Якщо стисло, то ми самоучки», – ділиться Олексій.

Олексій пише тексти пісень сам, а Роман – музику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: чернігівська студентка Вікторія Горох взяла участь у міжнародній конференції

«У нас завжди були проблеми з вигадуванням назв, до цього у нас була назва, яку не можна було ні вимовити, ні запам’ятати. На жаль, ми це усвідомили лише під час оголошення нас на першому нашому концерті. Тому вирішили, що потрібне щось просте і незабутнє.

Сідней був містом, куди Рома завжди хотів з’їздити, так би мовити, місто мрії, «Келлі» додалося якось випадково, і ми вирішили писати разом, щоб нас простіше можна було знайти в інтернеті», – розповідають музиканти.

Цікаво, що Роман не показує свого обличчя, а в усіх кліпах він у масці кролика: «Одного разу він одягнув маску на свято у дитячому садку і після цього його обличчя ніхто не бачив.

Але насправді Sydneykelly – це наша форма самовираження, і ми хочемо самовиражатися навіть візуально, не тільки через музику».

Ідеї для кліпів здебільшого пропонує Роман, але до фінального результату доходять уже вдвох, таким чином доповнюючи одне одного.

«Здебільшого я пишу музику і в мене одразу виникають візуальні асоціації та ідеї. Коли я показую Льоші нову пісню (музику), то найчастіше розповідаю ідеї для можливого кліпу. І ми разом розганяємо цю ідею та накидаємо різні деталі, сцени, які можна було б зробити, ми в цьому сенсі дуже класно навчилися доповнювати один одного.

Іноді ідеї виникають із тексту, який пише Льоша, і текст може змінити настрій музики та викликати зовсім інші емоції, ніж спочатку, що дає поштовх для нових візуальних асоціацій.

Але, на жаль, більшість цих ідей ще не реалізована, для цього потрібно багато ресурсів, однак ми намагаємося шукати можливості та реалізовувати те, що можемо зараз.

У нас великі плани реалізації візуальних ідей для Sydneykelly, в найближчому майбутньому ми хочемо багато знімати, анімувати та підвищувати якість кліпів і своїх навичок у цій справі», – розповідає Роман.

Одна з найулюбленіших пісень учасників Sydneykelly «Take care», адже вона має велику історію. Чоловіки присвятили її своєму другові, який заради дівчини залишив групу. А після того, як вона його покинула, музиканти вирішили підтримати товариша у такий спосіб.

«Найчастіше натхнення приходить у процесі. Буває, просто граєш на гітарі чи клавішах і якісь акорди чи звук перетворюються на пісню, а яскрава емоція чи просто гарний настрій – на текст. Ми намагаємося черпати натхнення з усього: хороша погода, історія з життя, документальний фільм можуть дати ідею чи емоцію для музики чи тексту», – розказують чоловіки.

На жаль, через повномасштабне вторгнення гурт ніде не виступає, але на сьогодні вони готують альбом і концертну програму. Окрім того, найбільшою мрією сьогоднішнього дня для музикантів є великий автобусний тур і концерти, розписані на рік уперед у світі, де немає війни.

«Завжди є час для культури, це те, що робить нас людьми. На жаль, ми згадали про свою культуру тільки після 24 лютого 2022-го, через це нова українська культура ще на етапі зародження і часто дуже сумно виглядає та звучить.

Нам ще належить знайти себе в музиці, кіно, літературі, створити свій культурний експорт, зробити свій внесок у світову культуру. У нас є чим пишатися в минулому, але потрібні нові здобутки.

Якщо ж говорити про розпил грошей на серіали про чергові гулянки, весілля і т.д., то це і в мирний час недоречно, а зараз тим паче», – впевнені учасники гурту Sydneykelly.

Подивитися кліпи та послухати пісні гурту Sydneykelly можна за посиланням.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Білоус Світлана

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button