Люди

Люди: чернігівська студентка Вікторія Горох взяла участь у міжнародній конференції

Вікторія Горох із села Криски Новгород-Сіверського району зараз навчається в Чернігові. Нещодавно дівчина повернулась із конференції в Торуні, де проходила стажування, присвячене проєктному менеджменту та волонтерству на користь України.

Вікторіє, розкажи, як ти потрапила на стажування за кордон?

Відбір на стажування був у два етапи: заповнення форми про себе і свою діяльність та інтерв’ю, де більше звертали увагу на емоційний інтелект: вміння роботи в команді, вирішення конфліктів.

Що саме було представлене на стажуванні, чим ви займалися?

Однією з галузей, які я вивчаю, є проєктний менеджмент. У Торуні фундація In league проводить стажування, присвячене проєктному менеджменту та волонтерству на користь України. Там ми слухали лекції від бізнесменів, викладача Харківської політехніки. Також відвідали захід «Нові обороти», на якому слухали виступи професора з Гарварда про біологію, лауреата Нобелівської премії про психологію, представника NASA про наявні дослідження та їх результати і про ті, що плануються. Окрім лекцій і воркшопів, ми займалися волонтерством. Ми пакували волонтерську допомогу Україні. Ми збирали побутові набори та побутову хімію для українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меблі та декоративні вироби з дерева: творчий доробок чернігівського майстра

Розкажи, чому вирішила взяти участь у стажуванні та чим, окрім цього, цікавишся?

Люблю досліджувати та популяризувати українське: традиції, мову, фольклор. Тому й вибрала філологічну освіту. Навчаюся в Національному університеті «Чернігівський колегіум» ім.Т.Г. Шевченка. В університеті з першого курсу входжу до студради і там пропоную чи організовую різні проєкти. Вже рік граю в театрі Ex libris, де й знайшла своє оточення – друзів, здійснилася мрія виступати на сцені. Там я розкриваюся по-іншому.

Ще зі школи я була активною і дуже цікавилася екологією: їздила на олімпіади, брала участь у конкурсах і зайняла третє місце на всеукраїнському конкурсі «Дій за озон» вручення відбувалося в Києві в готелі «Президент» після підписання Монреальського договору, на якому були присутні посли з 12 країн. Тепер маю фото з послом із Китаю. Займаюся вивченням екології і зараз, восени, брала участь у конкурсі «Одна планета – одне майбутнє».

Та на цьому я не спиняюся й постійно шукаю шляхи самореалізації – ходжу в AwareZone на різні тренінги та заходи, проходжу онлайн-курси, здобуваючи неформальну освіту.

Про що мрієш?

Оскільки я давно вирішила, що хочу відкрити свою справу, то зараз роблю все можливе, аби отримати знання та навички, що допоможуть мені стати хорошим спеціалістом.

Я маю мрію заснувати свою організацію і роблю все задля того, аби це стало реальністю. Це план не на п’ять років, може, й на всіх 20. Бо поки що найближчі роки я буду навчатися, розвиватися, популяризувати українське і бути гідним громадянином України. Хочу створити якийсь освітній проєкт для дітей або ж бути коучем для дорослих. Поки що обдумую це.

Також після стажування зрозуміла, що хочу волонтерити. Адже в Торуні ми багато цим займалися і після приїзду до України я зрозуміла, що хочу зробити волонтерство частиною свого життя.

Моє кредо – не зраджувати своїх мрій. І надихати та підтримувати інших на шляху до своїх цілей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button