Люди

ЛЮДИ: «Ходжу до церкви і цікавлюся політикою», – активіст Володимир Оніщук

Він щонеділі ходить з родиною і друзями до церкви, життя не уявляє без креативу, організаційних «движів» і подорожей, слухає «Білу вежу» і цитує Папу Римського Івана Павла ІІ. Йдеться про Володимира Оніщука – корюківського активіста.

21557613_1603170149747329_5415480195516940352_nСлуга народу, церква й «паті у Вови на хаті»

У Корюківці чоловік із родиною проживає вже 9 років.

«Я працюю в громадському секторі і паралельно є помічником народного депутата. Свого життя не уявляю без креативу – я постійно в русі, щось організовую, вигадую, подорожую. Оце і є моє хобі. Слухаю українську музику «Біла вежа» і «Без обмежень». Полюбляю телевізійні проекти «Голос» та «Х-фактор». Свого часу залюбки передивився серіал «Слуга народу». Люблю французькі фільми, але останнім часом знімають дуже круті українські: «Кіборги», «Червоний», «Гніздо горлиці», – розповідає Володимир Оніщук.

Роботою і зарплатнею чоловік загалом задоволений, хоча й зізнається, що не вдається заощаджувати чи купувати дорогі речі. Мовляв, реалії молодої родини не дуже радісні – борги, рух «білки в колесі» і чимало побутових «цікавинок». Та Володимир Оніщук на все це дивиться як на черговий життєвий виклик.

«Загалом життям задоволений, але важко, звісно. Постійно крутимося. Та не роблю з цього трагедії. Люблю зустрічі з друзями. Ходимо щонеділі до церкви. Також ходимо в гості родинами. Пам’ятаю якось назвали такі зустрічі «Паті у Вови на хаті». Розмовляємо про все на світі. Це насправді класно», – зізнається щиро.

Матюкливий комунальник і секретна зустріч Кучми з Путіним

Цікавих випадків у житті Володимира Оніщука було чимало. Пригадує один із «найсвіжіших».1

«Це було під час велопробігу. З нами тоді був керівник одного з комунальних підприємств. Його посадили на велосипед і він поїхав разом із нами. Але коли проїхали чимало кілометрів і він втомився, то було «весело». Таких слів я ні від кого не чув. Мали доїхати до села Чайкино Новгород-Сіверського району. (Батьківщина другого президента України Леоніда Кучми. – Авт.). Йому сказали, що вже під’їжджаємо, але насправді під’їжджали до іншого села. Коли вже нарешті приїхали в потрібне село, він зліз із велосипеда, сів і сказав, що нікуди більше не поїде. Добре, що нас супроводжував автомобіль. Було емоційно. Також під час тієї мандрівки запам’яталося село в Новгород-Сіверському районі. Назви, на жаль, не пригадаю. У цьому селі не працювала жодна мобільна мережа й інтернет. Це мене здивувало. Там річка є і красивий комплекс збудований – будиночки біля річки. Казали, що там свого часу Кучма з Путіним зустрічався», – пригадує активіст.

Про політику, фейки і президента-бізнесмена

23915618_10212529082756796_4182106768666508828_nМріє Володимир Оніщук про створення в Корюківці молодіжного центру, в якому могла б проводити своє дозвілля місцева молодь. Щодо політики, то чоловік безпосередньо має до неї стосунок, хоча і зізнається, що душа більше лежить до громадського руху.

«Я, звісно, є частинкою політики як помічник народного депутата. Новинами політики цікавлюся. Іноді навіть забагато. Ловлю себе на тому, що перебір. Але навчився аналізувати й не сприймати всі новини за правду. Адже багато фейків. Чи довіряю владі? Є речі, якими я не задоволений і бачу, що щось робиться не так. Купа проблем насправді. Але всі країни нашого штибу через ці реформи проходили. Наприклад, Польща і Болгарія. Наступним президентом я бачу людину, яка не про бізнес думає, а про людей. Петра Порошенка ми обирали і знали, що він мільйонер і бізнесмен, чого ми очікували? Хоча Президент насправді робить багато потрібного для країни. Щодо Корюківки, то тут очевидні зміни. Робляться дороги, вулична інфраструктура. Для молоді створюються локації», – розповідає Володимир Оніщук.

Мудрість Папи Римського і секрети хорошого настрою

«Крим і Донбас – це однозначно Україна! Але тим людям треба самостійно визначитися – хто вони насправді і де бачать себе. Ми ж не можемо насильно змусити їх любити Україну. Цей процес і від нас залежить. Якщо у нас буде гідне життя, не буде корупції, буде розвинена економіка – вони самі зрозуміють, що з нами краще. Як казав колись Іван Павло ІІ про конфлікт поляків із німцями «Просимо прощення і прощаємо». Ми також колись до цього прийдемо. Кожен повинен своїм особистим прикладом робити життя в Україні кращим. Біблейська теза «все, що робиш, роби так, як для Бога» нині актуальна як ніколи. Я щоденно наслідую цей приклад і намагаюся всю роботу виконувати якісно. Звик до цього – інакше не можна. Лінощів немає. Хоча іноді буває поганий настрій. Мій секрет боротьби з поганим настроєм – щирі розмови з родиною. Особливо подобається відповідати на синові запитання. Отримую також задоволення від усвідомлення того, що речі, якими займаюся – потрібні і корисні», – зізнається Володимир Оніщук.

22519164_1636339883097022_1632558068307016744_n

Ще статті по темі

Back to top button