Люди

Люди: Романтика залізничного життя прекрасної провідниці Юлії Опецько

Значну частину свого життя вони проводять у дорозі. Часто зустрічають знаменитих і надзвичайно цікавих людей. Їхній професії заздрять, вважаючи її найромантичнішою і найцікавішою у світі. Хоча насправді це дуже складана, відповідальна, але дійсно цікава робота. Мова йде про залізничників. Одна з тих, хто сьогодні святкує своє професійне свято – провідник пасажирських вагонів Юлія Опецько.

Саме про неї і поговоримо сьогодні у нашій традиційній рубриці «Люди». Отже, давайте знайомитися.

45434307_2267130290174493_1148449215291064320_n

«Народилася я в місті Щорс (*авт. – нині місто Сновськ). 9 класів навчалася у Кучинівській ЗОШ. Потім навчання продовжила в Чернігівському ліцеї залізничного транспорту за фахом «черговий по залізничній станції і провідник пасажирських вагонів. Свою трудову діяльність розпочала із міста Жмеринка, де працювала провідником пасажирських вагонів в різних напрямках по Україні. Згодом перейшла працювати у ВЧ-1 ст. Київ-Пасажирський. За цей закінчила Харківську академію залізничного транспорту, здобула кваліфікацію – спеціальність транспортні технології, інженер з транспорту», — розповідає Юлія.

В залізничники Юлія Опецько пішла не випадково. Фактично вона вже з дитинства знала, ким хоче бути.

«З дитинства я часто подорожувала з батьками поїздом. Мені дуже подобалося спостерігати за працівниками і їх роботою. До того ж, моя бабуся працювала теж на залізниці в Єкатеринбурзі. У нашій роботі, так як в звичайному житті, трапляються різні ситуації, в тому ж числі і небезпечні. Головне вчасно улагодити. До речі, в поїзді можна часто зустріти різних знаменитостей та відомих людей. Цього літа Ольга Фреймут зі своєю командою знімала телевізійний проект «Оля». На станції «Дарниця» у Києві. Її команда зустрічала поїзд, пропонуючи пасажирам взяти участь в їхньому проекті», — розповідає Юлія.

45496803_885076325031743_6102746608871407616_n

У вільний від роботи час Юлія любить переглядати комедії та детективи. А також слухати пісні улюбленого гурту «Океан Ельзи». Щодо професії, то багато навіть не уявляють наскільки вона складна.

«Ця робота не дуже легка і романтична, як здається, на перший погляд. Весь час знаходишся у напрузі, адже відповідаєш за безпеку і життя пасажирів. До кожного пасажира потрібно підібрати підхід, а залізницею їздять люди ну дуже різні: вік, статус, робота і так далі. Умови праці задовільні, але хотілося б більш осучаснити залізничний транспорт», — зізнається дівчина.

Звичайно, у провідників є чимало цікавих історій. Одну з них Юлія Опецько розповіла і нам.

«Коли я почала працювати на залізниці мені запам’ятався один випадок. одного разу (під час рейсу до Криму) я спостерігала за молодою компанію хлопців, які їхали відпочивати на море. Весь час вони були дуже веселі, розважали пасажирів, тратили гроші на різні свої забаганки, пригощали сусідів по купе (були дуже щедрі), привертали до себе увагу. Так сталося, що через три тижні, ці хлопці поверталися з відпочинку додому і знову потрапили до мене у вагон як пасажири. Але посмішок на їхніх обличчях уже зовсім не було. Радість була тільки тоді, коли впізнали знайомого їм провідника. З’ясувалося, що вони витратили всі гроші на відпочинок (добре відпочили). У їхньому купе панувала тиша. Не було грошей ні на воду, ні на цигарки, а ще треба було потрапити додому через усе місто на метро. Мені їх стало шкода і я їх пригостила обідом. Запропонувала свою допомогу у вигляді грошей. Моїм здивуванням було те, що ці хлопці відшукали мене і повернули борг. І ми залишилися з ними хорошими друзями», — розповідає співбесідниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: Екстремальні шашлики в АТО і “дуель” з полковником: буремне життя бійця Віталія Трухана

Юлія Опецько мріє про те, щоб швидше закінчилася війна, відновилася економіка в Україні і люди стали щасливішими.

«В майбутньому я бачу Україну в складі ЄС, з гарною інфраструктурою, достойними модернізованими дорогами, мальовничими краєвидами з вихованою культурною нацією, яка живе в достатку. Політикою не цікавлюся. Мені це не цікаво», — зізнається дівчина.

Наостанок нашої бесіди, прошу Юлію привітати своїх колег з професійним святом – Днем залізничника.

«Хочу привітати всіх залізничників з професійним святом. Побажати здоров’я та зеленого світла в усіх починаннях, планах і мріях. А також, щоб життя, як і залізниця, завжди слідувала у правильному напрямку. Нехай завжди усіх супроводжує успіх, процвітання і кар’єрне зростання», — щиро привітала колег Юлія Опецько.

Павло Солодовник

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Користуючись нагодою, вітаю ,Юлечку з професійним святом!!! Залишайся такою ж доброю і чуйною дівчинкою, якою ти є. Миру і добра тобі, і звичайно ж, карєрного зростання!!!

Back to top button