Люди

Люди: Сергій Гривко назвав п’ятірку кращих активістів міста та оцінив голову міськради

Однин із найактивніших молодих громадських діячів міста, можна сказати, підростаюча політична еліта Чернігова. Це про Сергія Гривка, чернігівця, який власним прикладом показав, що таке формувати громадянське суспільство, і насамперед бути його частиною.

Сергій Гривко народився в Чернігові 1985 року. Навчався в школі №21. У 2003-му вступив до Чернігівського державного інституту економіки і управління на кафедру менеджменту.

Після закінчення вишу почав активно долучатися до громадського життя міста.

45823021_2242555602697025_4141746012752445440_n

Сергію, чого намагаєтеся досягти своєю громадською діяльністю?

Моя мрія – це процвітаюче й комфортне місто, де кипить життя. Коли Чернігів стане прикладом для України. Вся моя діяльність спрямована на розвиток міста. До прикладу, в 2016 році надано понад 60 пропозицій, 2017-го–40 з лишком, торік–більш ніж 70 пропозицій щодо покращення роботи міських служб ірізних напрямів діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя в ритмі танцю, або Світ захоплень активної школярки із 19-ї школи

Як прийшли до громадського сектору?

Спочатку працював на приватних підприємців. Намагався займатись власним бізнесом. Це було відразу після навчання, а в 2012-му став молодшим науковим співробітником в інституті. Саметоді почав активну діяльність, спрямовану на розвитку нашого міста.

39453540_1336349263166585_4958731487751962624_n

Звідки черпаєте натхнення для вашої активності, для роботи?

Від моїх хресників, друзів, знайомих і просто громадян України. Бо хочеться, щоб усі жили достойно й комфортно! І це з потенціалом Україниможливо зробити!

Хто для вас слугує прикладом громадської активності в місті?

Назву п’ятірку таких людей.

  1. Олександр Гашпар – один із найактивніших громадських діячів, який показує спільноті темні схеми міської ради. Дуже шкода, що такої діяльності не проявляють відповідні контролюючі органи.
  2. Сергій Безбородько – вартовий Березового гаю. Він розробив і втілює в життя дуже класну концепцію розвитку паркової зони «Березовий гай». І видав дуже крутий буклет «Оживити публічний простір», який має бути у кожного громадського діяча даного напряму, бо дуже багато корисних порад є!
  3. Зоя Степаненко – громадська активіста в секторі екології, яка пропагує екологічний підхід до життя.
  4. Тарнавський Олександр – громадський активіст, який бореться за здоров’я суспільства й справедливе ставлення.
  5. Максим Богомаз – громадський діяч у сегменті покращення міста і його розвитку.

Ваша активність неодноразово переходила в публічні дебати з міським головою. В чому, на вашу думку, було це своєрідне протистояння?

Міський голова живе в межах свого світогляду, який він вважає правильним (не важливо,шкодить його думка іншим чи ні). І ці всі публічні «дебати» та «сварки» пов’язані з небажанням зрозуміти інших. Як кажуть у народі, «проблеми індіанців вождя не турбують».

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: про наближення Перемоги та бойові подвиги Володимира Бєлова

Ви були ініціатором створення молодіжної ради. Яка її головна місія?

Так, я був одним із засновників молодіжної ради. Основнеїї завдання – консолідація і втілення ідей молоді. Бо кожен її представник має свій погляд на розв’язання будь-якої проблеми, і це схоже на необроблений діамант. А коли до цієї ідеї долучається багато ровесників, вони цю ідею покращують і роблять життєздатною.

Зараз чимало молоді виїздить за кордон – на ПМП чи на роботу.Як оцінюєте ці процеси і чи не хотілося самому освоювати Захід?

Як на мене, з одного боку, це добре, коли молодь виїжджає за кордон і привозить сюди інвестиції, збільшуючи обіг коштів в Україні, вона покращує культуру, яку переймає в європейців. Наприклад, там штрафи дуже великі, а це дисциплінує. А з другого боку, погано тим, що багато молоді залишається в Європі і не повертається в Україну.

58375779_1011455595714970_6656375808950534144_n

У мене спокуса є і зараз, бо хочеться жити по-нормальному, заробляти 1-3 тисячі доларів і насолоджуватися життям, а не працювати за 200-300 доларів й шукати гроші, щоб заплатити за опалення зимою.

Назвіть політичні постаті світового рівня, які для вас певною мірою слугують зразком.

Для себе не робив ідолів. Усі політики діють у межах тих викликів, які до них надходять. Якщо за результатами роботи писати, то Лі Куан Ю, який був в основі успішного розвитку Сингапура. Муаммар Каддафі зробив для громадян Лівії значні блага. Дуже багато роблять для своїх людей політики ОАЄ й багато інших.

Ваше хобі? Чим любите займатись у вільний час?

Займаюсь бігом – коли біжиш, відчуває справжнє життя. Всім рекомендую! Музику люблю, у кожного виконавця чи гурту є пісня, яка зачіпає за живе чи то мелодією, чи ритмом або словами.

52956274_977556775771519_2556506801075912704_n

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: для виховання 9-х дітей головне – любов і повага в сім’ї

Фільмами також захоплююсь. З-поміж улюблених «200-літня людина», «Штучний інтелект» і «Першому гравцю приготуватись».

Щодо особистого. Наразі ви не одружені. Які ваші критерії у виборі другої половинки?

Критеріїв нема. Головне, щоб обраниця витримала моє публічне навантаження, бо громадська діяльність забирає дуже багато часу. Особливо – напрацювання пропозицій, якщо потрібно вивчити питання, знайти схожу проблематику й можливі шляхи покращення. А це не одна година, а можливо, й місяці.

Як ви бачите розвиток нашого міста зокрема та України загалом?

Розвиток нашого міста та України залежить від розвитку громадянського суспільства, бо політики – це звичайні люди, які живуть у своїх межах і здебільшого не помічають проблем людей. А саме громадські активісти й діячі акцентують увагу на таких проблемах, і потрібно розробити такий механізм, де буде синергія між громадськими діячами й політиками. Коли люди будуть показувати свою громадянську позицію, виходячи на мітинги або просто підписуючи петиції. Це все показники громадянського суспільства, де кожен громадянин усвідомлює, що місто і країна – це їхній дім, і він турбується про нього.

Ваш прогноз щодо місцевих виборів у Чернігові та області 2020-го?

Думаю, місцеві вибори 2020 року будуть дуже цікаві, бо чимало молоді долучиться до участі, відтак змінимо голову міськради на молоду людину.

Ще статті по темі

Back to top button