Війна (Відео)

«Сідайте, два»: відомий шоу-мен – про «гастрономічний вкид» білоруських прикордонників

24 лютого 2022 року на Чернігівщину російські окупанти підло напали з двох напрямків – із російської і білоруської сторони. З території Білорусі тривалий час здійснювалися обстріли нашої області і саме з білоруських аеродромів злітали винищувачі вбивати українських дітей. Ми пам’ятаємо цей білоруський ніж в спину…

Після вигнання ворога з Чернігівщини кордон надійно охороняється. Утім, білоруські прикордонники на північних рубежах, виконуючи накази своїх військових злочинців, іноді влаштовують недолугі перфоманси.

Один із них – аудіо-провокація через гучномовець.

Білоруси записали примітивну історію про український борщ, ідентичність та культурну спадщину.

Відомий український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, дослідник української кухні, блогер та телеведучий Євген Клопотенко на своїй сторінці у Фейсбук красномовно відповів на білоруський «гастрономічний вкид».

«Білоруське ІПСО активізувалося і вони одразу пішли з козирів – розповідаючи нам про спорідненість через їжу. Маю уточнення: а якщо у вас нібито є такий схожий борщ, то чому ви продовжуєте їсти руські щі, які вже давно прокисли? Подумайте про це. А як подумаєте, то далі ще темка на роздуми: мова, як і традиційна кухня – це про культурну спадщину народу і його ідентичність. Що відбулося з вашою мовою – думаю не треба нагадувати. Ми ж свою оберігаємо, а традиційну кухню відроджуємо, щоб не повторити вашу долю. Якщо нарешті скинете диктатуру у своїй країні і станете змагатися на стороні добра, то можемо і вам потім допомогти в кулінарних питаннях. А дегустаторами запросимо Білоруський Добровольчий Корпус. Вони – чудовий референс для вас по тому, що таке «дружні народи».

п.с. Грозитися українцям голодом, агітуючи повернутися в совок – дуже іронічно канєшно. Особливо цим голосом завучки з випускного. Сідайте, два», — зазначає Євген Клопотенко.

<iframe src=»https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fievgen.klopotenko%2Fvideos%2F912740839790677%2F&show_text=false&width=381&t=0″ width=»381″ height=»476″ style=»border:none;overflow:hidden» scrolling=»no» frameborder=»0″ allowfullscreen=»true» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share» allowFullScreen=»true»></iframe>

Ще статті по темі

Back to top button