Суспільство (відео)

52 життя згоріли в вогні Донбасу:13-й батальйон у фактах (Відео)

Військово-історичний музей Чернігова запросив до себе в гості школярів і студентів міста, щоб презентувати історію 13-го батальйону територіальної оборони, сформованого з наших земляків із 23 квітня по 8 травня 2014 року.

«Це не просто мобілізація. Це мобілізація місцевих жителів і добровольців. Ще одна особливість, що вони не виконували функцій у захисті об’єктів, вони одразу потрапили в бойові дії, на передову», — Геннадій Мудрицький, старший науковий співробітник Чернігівського військово-історичного музею.

Уже 9 травня нашвидкуруч із нуля сформований батальйон у складі понад чотирьохсот солдатів здійснив марш до міста Сватове Луганської області. Після Луганщини в 2015 році були найбільш кровопролитні бої в районі Дебальцево.

«Виїхали в район Дебальцево. Під час тих боїв за перші півроку ми втратили 9 хлопців. Під час боїв за Дебальцеве і Вуглегірськ – 21 загиблий», — Ігор Бизган, у 2014-15 рр. заступник командира 13-го батальйону, начальник технічної частини.

Загалом за весь час існування батальйону загинули 52 бійці. Мета заходу, яку переслідували організатори, – через фотофакти, розповіді очевидців показати нашому молодому поколінню сторінки військових звитяг наших земляків.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button