Суспільство (відео)

Буккросинг із цікавинкою: у Чернігові з’явилось нове місце обміну книжками (Відео)

-Чернігівці, які захоплюються читанням і водночас не проти поділитися прочитаними книжками, відтепер мають ще одне місце для буккросингу. Прямуючи, наприклад, на пляж, ви можете заїхати до «велочитальні» біля бібліотеки Короленка та прихопити з собою цікаву для вас книжку.

Наразі поличка порожня, але ми її поповнимо кількома примірниками.

Подібні місця для безкоштовного обміну книжками існують по всій Україні, однак чернігівська велочитальня – унікальна. Ідея належить працівникам бібліотеки.

«Це авторський проект «Вікно в Америку», що працює в бібліотеці імені Короленка… та посольства США в Україні, яке цю ідею підтримало і нас фінансувало», — завідувач відділу документів іноземними мовами бібліотеки ім.Короленка Вікторія Кашнікова.

Велочитальня працює трохи більше тижня. У такий спосіб бібліотекарі прагнуть популяризувати друковані книги, а також привчити до всесвітнього руху буккросингу, який у Чернігові наразі не надто розвинений, та й не всі розуміють його суті.

-Книжок було дуже багато, майже сто, книжки розібрали. І дехто не зрозумів, що на місце тих книжок, які вони взяли почитати, треба покласти якусь свою книжку, якою вони хотіли б поділитися.

Існує кілька видів буккросингу. На відміну від класичного, ці книжки на так званій безпечній полиці ніяк не відстежуються. Тож велочитальня орієнтована на свідомого читача. Дізнавшись про читацьку цікавинку, чернігівці ідеєю надихнулись.

Велосипеди ми маємо, книжки у нас є, вони старі, але цікаві, ми не знали куди їх подіти, а зараз ми сюди принесемо.

— Свого часу я багато читала, я люблю детективи. Я принесу, у мене ціла бібліотека, яку я вже прочитала та знаю їх напам’ять.

Водночас містяни додають і власні побажання на майбутнє.

— З одного боку – це круто. Але тут немає місця, де можна сісти, тут тінь і свіже повітря – це добре.

Працівники бібліотеки запевняють: це тільки початок. Вірять, що надалі чернігівці на повну користуватимуться велочитальнею.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button