Суспільство (відео)

Чи впливає громадськість Чернігова на роботу влади? (Відео)

Питання впливу громадськості на роботу органів державної влади останнім часом актуалізоване як ніколи. Завдяки механізмам громадської участі мешканці територіальних громад мають можливість домагатися зважання на їхні потреби, а також контролювати виконання обіцянок посадовців.

Та ні для кого не є таємницею, що в нашій країні врахування думок громадян при вирішенні наболілих питань залишає бажати кращого, однак у цьому чернігівці вбачають і свою провину.

— Чи впливає громадськість Чернігова на роботу влади?

— Я вважаю, що наша робота недостатня. Бо в нас все не так, як має бути. Як живуть діти наші, як живуть студенти, які стипендій не отримують, як живуть пенсіонери, які ліки купують за останні копійки, як живуть люди, які оту пенсію платять за квартиру. І ви вважаєте, що ми живемо добре? Я вважаю, що ні.

— Загалом, це складне запитання. Я думаю, що впливає. І я впевнена, що громадськість і наша влада повинні прислухатись і прислухається. Бо люди – це єдине, що в нас залишилось, це земля і люди, і, звісно ж, наша Батьківщина. Тому, я впевнена, що впливає.

— Я думаю – так. Принаймні останні роки так. Напевно, є громадські організації, які контролюють їх, які, можливо, щось їм підказують. Я дуже не вдаюся в це.

— Я вважаю – так. Не дуже, звісно, але, я думаю, десь 50 на 50.

— Я думаю, що так, що впливає. Все-таки люди хочуть, що Чернігів був гарний. Тільки ж у нас, бачите, як виходить – ми всі стараємося, щоб отак гарно було, але ми тут же йдемо і щось кинули, якісь пакети, сміття.

— Я вважаю, не дуже, так мені здається.

— Я вважаю, що ні.

— Тому що не впливає, тому що громадськість у нас пасивна. Проїзд підвищили, а ніхто на протести не ходить, ніхто міськраду не штурмує. Де та громадськість, де та громадськість?

— Роблять хоча б щось, активісти допомагають, влада хоч щось робити почала.

— Я думаю, що впливають. Хоч я і не місцевий, я приїжджий – із Новгород-Сіверська. До речі, новгород-сіверський міський голова. Ми бачимо зміни, які відбуваються в Чернігові: ремонт доріг, заходи, які проводяться. Який чудовий був День міста в Чернігові. І громадськість Новгород-Сіверського впливає на владу, впливає на розвиток свого міста. Є контакт, є діалог між містом, між владою, людьми і це помітно.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button