Суспільство (відео)

Глабівщина: як мітингувальники переборщили і потрапили під суд (Відео)

Існує такий «неофіційний» вид заробітку, як «мітингувальництво». За певну фінансову винагороду люди готові сорочку на собі розірвати за надиктовану інвестором ідею. У Чернігові знайти охочих побігати з намальованими нашвидкуруч ідейними плакатами або ж партійними прапорами – справа проста.

«Я очолюю декілька громадських організацій. Понад 10 організацій. Я займаюся громадською діяльністю 20 років», — громадський активіст Олександр Бей.

Супермегаактивний активіст Олександр Бей зізнався, що на рік проводить близько сотні акцій. І це зважаючи на те, що він офіційно працює у столиці товарознавцем.

У будь-яких мітингах повинна бути межа допустимого. Той градус, який підвищувати не можна. Але межа пристойності і цивілізованості акції залежить, очевидно, від того, скільки заплатять.

9 липня минулого року «сумнозвісні» чернігівські активісти Андрій Глаба і Олександр Бей прийшли з акцією протесту під стіни чернігівського управління житлово-комунального господарства.

Протестувальники вимагали від Геннадія Луценка апріорі неможливого: втрутитися в тарифні справи, що вирішуються на загальнодержавному рівні. 60 агресивних пікетувальників так увійшли в кураж, що готові були на шматки розірвати начальника управління. І таки переборщили.

Організатори цього «жорстокого концерту», очевидно, не думали, що за все доведеться відповідати в суді.

«Градус підвищений був, і якби Луценко не спровокував усіх подій, усе було б нормально. Я вважаю, що це провокація Луценка, і не зрозумію, навіщо він до суду подав. Тут, навпаки, все повинно бути. Луценка ніхто не чіпав», — — громадський активіст Олександр Бей.

Але коли гра слів у суді не дала очікуваного результату і «ділки» зрозуміли, що можуть реально загриміти до в’язниці, почали «спускатися на землю». Та найпарадоксальніше те, що один із організаторів мітингу прямісінько в судовій залі заявив, що задля досягнення мети вони готові йти на все.

«Я був одним із співорганізаторів. Глаба теж співорганізатор. Може досвіду не вистачило. Можна градус було і понизити. Але головне – результат», — — громадський активіст Олександр Бей.

Що далі в ліс – то більше дров. Виявляється, голослівні заяви так званих мітингувальників про те, що вони намагалися цивілізовано донести свої вимоги до тодішнього начальника управління житлово-комунального господарства, насправді підтвердити нічим.

Крапку в цій історії, звісно, поставить суд: винесення вердикту не за горами. Цікаво, чи буде рішення судді справедливим?!

Ще статті по темі

Back to top button