Суспільство (відео)

Небезпечний транспорт: у Чернігові тролейбус ударив струмом молодого хлопця (Відео)

У Чернігові старий тролейбус марки «ЗІЛ» уразив струмом курсанта Державної пенітенціарної служби. У понеділок о пів на дев’яту ранку 19-річний Дмитро їхав з однокурсником на полігон. Там хлопців чекало чергування, утім дорога завершилася реанімацією.

«Біда трапилася на зупинці біля Технологічного університету. 19-річний хлопець заходив у тролейбус, коли зробив перший крок, його раптом відкинуло струмом на вулицю, на сніг. Усе сталося настільки швидко, що постраждалий не встиг перелякатися», — журналіст Яна Титенок.

Перехожі, які стали свідками інциденту, викликали швидку допомогу, і курсанта забрали до відділення інтенсивної терапії Чернігівської міської лікарні №3. Він був у повній свідомості, кажуть медики, спокійно розмовляв і розповідав про самопочуття.

«У реанімаційне відділення, бо враження електричним струмом було, і для того, щоб нормалізувати показники гемодинаміки, але слава Богу, показники усі стабільні», — заступник головного лікаря Чернігівської міської лікарні №3 Наталія Бабкіна.

Вже наступного дня ураженого струмом Дмитра з реанімаційного відділення перевели до терапевтичного. Нині він почувається добре, гуляє коридорами і вже проситься в Академію.

«На даний момент він потребує більше динамічного нагляду, контролю електрографічних показників, стан задовільний», — завідувач терапевтичного відділення Чернігівської міської лікарні №3 Олена Сергєєва.

Давати будь-які коментарі Дмитро відмовляється. Натомість просить звернутися до керівництва Академії. Там інцидентом шоковані, з Дмитром постійно спілкується медик навчального закладу, батьків теж попередили, хоча постраждалий був проти. Сам він – не місцевий, а з Кіровоградської області.

«Батьки повідомлені, зв’язок із батьками тримається, мама прийняла рішення для себе не виїжджати, мама із сином на зв’язку і в курсі всіх обставин», — начальник факультету Академії ДПТС Олег Шамрук.

Тролейбус, який уразив струмом пасажира, одразу зняли з лінії. В депо перевірили його технічний стан. Уже сьогодні цей тролейбус знову пустили на рейс.

«На сьогодні цей тролейбус  працює на лінії, він пройшов усі необхідні обстеження, декілька разів перевірявся на струм витоку, він не перевищує встановлених нормативів – 3 міліампери», — речник КП «Чернігівське тролейбусне управління» Нікіта Вікторов.

«За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 287 КК України випуск транспортних засобів у несправному стані. Триває досудове розслідування, встановлюють обставини цієї події і винуватців пригоди», — прес-офіцер  Чернігівського відділу поліції ГУНП в  області Наталія Човпило.

У Чернігівському тролейбусному управлінні констатують, що старі тролейбуси є проблемним транспортом і не лише тому, що технічно зношені, а ще й через особливості проектування – усе високовольтне обладнання знаходиться під підлогою і за високої вологості, коли у прилади потрапляє сніг чи вода, струм стає неконтрольованим. Речник підприємства запевняє, що всі тролейбуси, які виходять на лінію, проходять обов’язкову перевірку.

«Ось є рухомий контакт, яким доторкуються до корпусу тролейбусу, і якщо є струмовитік, то прилад покаже червоним індикатором, що це тролейбус на лінію випускати заборонено, якщо струмовихід становить понад 3 міліампери», — речник КП «Чернігівське тролейбусне управління» Нікіта Вікторов.

До слова, у Чернігівському тролейбусному управлінні працює 40 тролейбусів марки «ЗІЛ», яким уже близько 30 років. Усі вони виходять на рейси. Як запевняють на підприємстві, скарг на їхню роботу вони не отримують.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Вранье. Я лично знаю 5 человек, которых в течение недели ударило током в троллейбусе. Значит это массовые случаи.

    1. Якщо люди скаржились вам, а в тролейбусне цправління із зауваженнями не зверталися, то про такі випадки так ніхто і не дізнаєтьсяк

Back to top button