Суспільство (відео)

Пам’ятати про Різдвяний піст і почуття міри – головні поради священика на Новий рік (Відео)

Новорічно-різдвяний період сповнений яскравими подіями. І хоча Новий рік – це світське свято, і для людини духовної він не відіграє важливої ролі, однак його святкування припадає на останні дні великого Різдвяного посту. Тому при приготуванні святкового столу треба не забувати про особливості страв.

«Увесь православний світ, особливо наша країна, святкує Різдво 7 числа, а 6 січня є надзвичайно строгий піст. Люди не вкушають їжі, доки не зійде перша зоря, фактично цілий день. І не потрібно забувати, що й Новий рік припадає на ці дні», — зазначає настоятель Катерининської церкви отець Роман.

І якщо греко-католицька церква зробила певні послаблення на цей період, то православна церква – ні.

«Залежить від того, хто ми є. Чи ми справді православні чи називаємо себе православними. Чи ми справді є християнами чи тільки називаємося. Живемо по-християнськи чи не хочемо. Але хочемо святкувати Різдво, Великдень та інші великі свята. Освячувати воду та яблука».  

Також, уже багать століть 1 січня вшановують пам’ять святого Боніфатія, котрий допомагає усім залежним позбутися пристрасті до алкоголю й розпусти.

«Це був такий дзвіночок для людей, щоб наступного дня не просити у Боніфатія допомоги. Тому потрібно 31 числа зважати на це й бути обережним. І знову ж таки знаходити міру у всьому».  

Головне пам’ятати: Новий рік – сімейне свято, тож, якнайбільше уваги у ці дні заслуговує саме родина.

 Журналіст Марина Шолох

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button