Суспільство (відео)

Світський вечір: народний депутат презентувала книгу про Чернігів (Відео)

Костюмовані персонажі, свічки вздовж сходів і жива музика – наче світський раут, у Художньому музеї пройшла презентація книги про Чернігів. Авторка – народний депутат Анна Романова.

«Чернігів – легендарне шляхетне місто, і подавати його треба смачно, для гурманів. Книгою хотіла показати, наскільки може бути шляхетним наш Чернігів», — розповідає народний депутат України, автор книги «Чернігів – місто легенд» Анна Романова.

До книги увійшли найцікавіші легенди міста. Всього у примірнику їх 21.

«Я спілкувалася з екскурсоводами, гідами, питала: «Коли ви розповідаєте історії, які вражають найбільше?» Сама часто приїжджаю з друзями, виступаю в ролі екскурсовода і бачу їхню реакцію, вони мені казали, про це треба видати книгу, чому про це ніхто не знає», — говорить народний депутат України, автор книги «Чернігів – місто легенд» Анна Романова.

Видання майже не містить дат, аби не обтяжувати читача.

«Тут багато різних історій, які можна розказати своїм діткам, друзям, знайомим, тим, хто не був у нашому місті», — відмічає представник чернігівської філії «Ощадбанк» Катерина Моісеєнко.

«Для мене дуже вишукана річ, професійна, дуже якісна…», — відзначає керівник арт-студії «Колібрі» Лілія Ібрагімова.

У соцмережах авторці книги закидали про історичні неточності в легендах. Анна Романова парирує – кожен факт вивіряв науковець. Вона ж дозволила собі якнайкраще вписати їх у книгу.

«Якщо було три версії, наприклад, висота Мазепинських воріт. Вікіпедія каже, що це 3.7 метра, якийсь науковець довів, що вони були нижчі, то я обираю ту версію, яка найбільш приголомшлива для наших гостей. Звісно, я написала в книзі, що висота воріт сягає майже 4 метри», — розповідає народний депутат України, автор книги «Чернігів – місто легенд» Анна Романова.

Дизайн та ілюстрації до книги розробляло подружжя чернігівських художників. 9 місяців вони вдихали в сторінки кольорове життя.

 «Треба було зробити сплав гарних легенд, ілюстрацій і фотоматеріалів, і так, щоб людину зацікавила. Мій чоловік створив, що кожна легенда має свій колір. Треба було зробити, щоб було цікаво і для дорослих, і для дітей», — зазначає художниця Анна Морозова.

Після презентації книга стоятиме на поличках усіх книгарень. Авторка хоче, аби про Місто легенд знали далеко за його межами. Сама подає приклад – подарувала примірник раднику Трампа. Буде й англомовна версія книги, її планують підготувати до відкриття наступного туристичного сезону.

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Итак зависть начала брызгать ядом… наблюдаем..

Back to top button