Кримінал

У Чернігові затримали зухвалих «дачників»

Дільничні інспектори Чернігівського відділу поліції затримали кримінальний дует дачних злодіїв, на рахунку яких майже два десятки крадіжок.

Про це ЧEline повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

До чергової частини надходили численні заяви від дачників про крадіжки з їхніх господарств інструментів, матеріалів та особистих речей.

Під час подальшої перевірки правоохоронцями було встановлено, що крадії проникали до будинків шляхом пошкодження дверей або вікон, викрадали все, що мало будь-яку цінність — болгарки, електродрилі, посуд, постіль, садовий інструмент та інше.

У рамках оперативно-профілактичного відпрацювання області поліцейські вийшли на двох наркозалежних чернігівців 1980 та 1984 років народження. Зловмисників затримали, вони надали правдиві свідчення щодо скоєння майже двох десятків крадіжок.

Підозрювані в серії крадіжок дали свідчення, що видивлялися будинки, де не було господарів, а потім виламували двері чи витягали шибки у вікнах, пробиралися всередину та викрадали все цінне. Викрадене швидко продавали за безцінь на ринках міста або здавали у ломбарди. Гроші витрачали на наркотики.

За всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження. Поліцейські вживають заходів щодо встановлення місцезнаходження викрадених речей, а за фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) — карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Триває досудове розслідування, вирішується питання щодо обрання зловмисникам міри запобіжного заходу.

Ще статті по темі

Back to top button