Культура

У бібліотеці Короленка відбулося відкриття фотовиставки сіверських митців (Фото)

У великому читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка 14 лютого відбулось відкриття щорічної фотовиставки Чернігівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України. Треба зазначити, що бібліотека є незмінним партнером організації, і на початку кожного року любителі прекрасного чекають нових робіт талановитих митців.

Члени Чернігівської обласної організації НСФУ поділились своїми творчими планами, подякували гостям за підтримку та бібліотеці за співпрацю.

Віктор Кошмал звітував перед присутніми про минулорічну роботу організації. У фотоконкурсі «Фотовернісаж на Покрову» Валерій Шайгородський отримав срібну медаль у номінації «Природа». Віктор Кошмал у щорічному фотоконкурсі Національного олімпійського комітету України зайняв 2 місце серед професіоналів. Роман Віленський отримав два дипломи на конкурсі газети «День», зайняв третє місце в конкурсі «Моя краща фотографія 2015 року» та провів фотовиставку «Ерец Ісраель» у Києві та Харкові. Вадим Докторов організував дві персональні виставки за кордоном. Він також повідомив, що на останній сесії Спілки приймальна комісія одноголосно зарахувала до лав професійних фотохудожників Романа Закревського, молодого креативного митця, і вручив йому посвідчення члена Національної спілки фотохудожників України.

«Життя дуже цікаве і кожен бачить його по різному. Працюючи в різних жанрах, фотохудожників нашої організації об’єднує одна спільна мета – завдяки фотографії показати красу та неповторність нашої землі, унікальність народу та любов до рідної України», – закінчив свій виступ Віктор Кошмал.

На експозиції представлено 40 високопрофесійних, різнопланових робіт 12-ти фотохудожників у різних жанрах фотографії: пейзаж, портрет, натюрморт, «людина в кадрі», репортажне фото та інші.

На виставці були представлені й світлини Валерія Шайгородського – талановитого фотохудожника, в минулому відповідального секретаря обласної організації НСФУ, який, на жаль, пішов із життя 24 липня 2016 року. Фотографії Валерія Миколайовича вражають глибоким філософським змістом та символічністю. Присутні на заході вшанували життя великого фотохудожника Валерія Шайгородського хвилиною мовчання.  Чернігівська обласна організація НСФУ відкрита для талановитої молоді, і кожен із членів Спілки залюбки допоможе початківцям розкрити свій потенціал.

Ще статті по темі

Back to top button