Культура

У Чернігові відбулося відкриття виставки «Побачення з морем» (Фото)

4 вересня в стінах культурно-дозвіллєвого центру «Мистецька вітальня» Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка відкрилась ювілейна виставка «Побачення з морем» чернігівського художника, члена Національної спілки художників України Миколи Гайдука до 70-річчя від дня народження.

Микола Васильович Гайдук – художник-продовжувач реалістичної школи живопису.

Навчався у відомих кримських художників Анатолія Шилова та Анатолія й Валентина Григор’євих. Від 1974 року живе і працює в Чернігові, де займається художнім оформленням музейних експозицій, книг, монументальним мистецтвом, але перевагу надає в роботі живопису та графіки.

Микола Гайдук – учасник багатьох всеукраїнських, обласних виставок. Твори художника зберігаються у фондах Чернігівського обласного художнього музею, художніх музеях України, в колекції подарованих картин Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка, а також у приватних колекціях України, Росії та інших держав. Член Національної Спілки художників України з 1992 року.

На картинах зображений Гурзуф, кримське узбережжя Чорного моря. Цією виставкою митець нагадує про красу, яку зараз ми споглядати не в змозі. Але тонким наполегливим лейтмотивом виставки звучать слова: «Україна єдина»…

Джерело: Чернігівська ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button